SG.hu

Mindenkinek elérhető lesz a gyors mobilinternet

Az Ericsson szerint 2017-re a világ népességének 85%-a számára elérhető lesz a nagysebességű mobilinternet.

Az Ericsson szerint sokak számára hamarosan a mobiltelefon lesz az egyetlen eszköz az internet elérésére. A vállalat második forgalmi és piaci jelentése szerint - mely A hálózatba kapcsolt társadalom pulzusa címet kapta - 2017-re a világ népességének 85 százaléka rendelkezik majd 3G-s internet-lefedettséggel, és közel kilenc milliárd lesz a mobilelőfizetések száma, szemben a tavalyi hat milliárddal. A 2011-ben regisztrált egymilliárd mobil szélessávú előfizetések száma öt év múlva az ötszörösére, öt milliárdra növekszik. A gép-gép előfizetések (gép-gép közötti kommunikáció mobilhálózaton keresztül) még tovább emelik majd ezt a számot.

"Amikor az emberek készüléket vásárolnak, alapfeltételnek tekintik az internet-hozzáférést, így egyre nagyobb az igény a mobil szélessávra, és az adatátviteli forgalom is folyamatosan növekszik." - kommentálta a jelentés eredményeit Douglas Gilstrap, az Ericsson alelnöke, a vállalati stratégiáért felelős vezetője. "A mobil szolgáltatók ebben felismerik az üzleti lehetőséget, és a nagy kapacitású hálózatokban elérhető kitűnő adatátviteli sebességek révén jó felhasználói élményt kínálnak ügyfeleiknek. A világ HSPA-hálózatainak 75 százaléka 7,2 Mbps vagy annál magasabb, 40 százaléka pedig 21 Mbps csúcssebességre képes."


Az Ericsson jelentése szerint 2017-re a világ népességének fele rendelkezik majd LTE/4G hálózati lefedettséggel, az okostelefon-előfizetések száma pedig a tavalyi 700 millióról három milliárdra nő. Tovább növekszik a teljes mobil adatátviteli forgalom is: 2011 és 2012 első negyedéve között - elsősorban a videós átvitelnek köszönhetően - megduplázódott, 2015-re pedig várhatóan a tizenötszörösére emelkedik.

2012-ben a mobil előfizetések számának nettó növekedése, 39 millióval, Kínában volt a legnagyobb, ezt India követi 25 millióval. A Magyarországot is magába foglaló CEMA (Central and Eastern Europe, Middle East and Africa) régió összes mobil előfizetése 1,6 milliárd volt az első negyedévben, ami 2017-ig további 700 millióval gyarapodhat. Az itteni mobil előfizetések 85 százaléka tavaly még GSM volt, 2017-ben ezek fele már WCDMA/HSPA hálózatú lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!