Gyurkity Péter

Windows Phone 7.8 részletek a Nokiától

Állítólag a finn gyártótól szivárgott ki az a prezentációs anyag, amelyben a Windows Phone 7.8 főbb újításait vehetjük első alkalommal közelebbről szemügyre, a lista pedig kisebb meglepetést is kínál.

Kínai forrás szellőztette meg a képet, amely állításuk szerint egy nokiás prezentációs anyagból származik, ezen pedig most először sorolják fel részletesen a korábban megjelent készülékekre szánt frissítés érdekesebb újításait. Jóllehet hivatalos megerősítés még mindig nincs, az új kezdőképernyő mellett végre további információkat is kapunk.

Azt eddig is tudtuk, hogy a Windows Phone 7.8 (amely a WP 7.5 frissítéseként jelenik majd meg) a korábban megjelent okostelefonokon lesz elérhető, ami azért szükséges lépés, mert a WP8 kizárólag az új fejlesztésekre jelenik meg. Értelemszerűen ez utóbbiból emelnek át néhány fontosabb funkciót, hogy a korai beszerzés mellett döntők se maradjanak minden újítás nélkül, őket pedig egy megújult kezdőképernyő (Start Screen) fogadja majd, amely a maga három különböző változatával itt is lehetővé teszi az egyes csempék átméretezését. A kép szerint az Internet Explorer biztonsági frissítésekkel egészül ki, azonban maradnak a 9-es verziónál, vagyis radikális változásra itt nem számíthatunk.


A kinézetet 20 további séma segítségével szabhatjuk egyénire, vagyis még több szín lesz választható, ezzel egy időben pedig lehetővé válik az MP3-fájlok szerkesztése is, hogy saját ízlésünknek megfelelő csengőhangokat alakíthassunk ki. A lock screen szintén módosítható lesz, a WP8-hoz hasonlóan itt is kijelölhetünk egy-egy appot, amely a lezárt kijelzőn megjelenve értesít minket a fontosabb fejleményekről. A Nokia ezalatt saját alkalmazásait frissíti, elérhetővé válik a Bluetooth-on keresztüli fájlmegosztás, valamint a Contacts Transfer új változata is.

A Windows Phone 7.8 a várakozások szerint 2013 első negyedévében jelenik majd meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • M2 #43
    Simán nem értem, mit akarsz leírni. Nyugi, pihend ki magad és fuss neki újra.

    Hogy Androidon sok a trójai? De ezzel jár a nagy szabadság és a sok user.
  • narumon #42
    H A Z U D SZ!
  • Papichulo #41
    Mert ugye a FOSS vilagban elkepzelhetetlen a trojan? El kell, hogy keseritselek...
  • NEXUS6 #39
    Ez lehet hogy összefügg a növekcő piaci részesedéssel?
  • hurkaur #38
    na csak ne mond, hogy ez 2012-ben ujdonsag szamodra :)
  • M2 #37
    A trendeket elnézve egyre több Androdos trollra számíthatunk az iOS és Win cikkek alatt.
  • zola2000 #36
    Nekem a windows8 metro felülete tűnik butának a droid mellett, ott vannak a csempék, amik egy kicsit sem interaktívak, alig érnek többet mint az ikonok, amivel nem sokat lehet kezdeni, a felhasználó csak passzívan nézheti, míg el nem indítja a programokat, míg droidon gyakorlatilag appként lehet használni a widgeteket is.

    pl a gmail widgetnél a magában a widgetben lehet görgetni a leveleket aztán akkor indítja az appot ha az egyiket el akarom olvasni, az időjárás widgetben hozzáérek, aztán azonnal bejön a következő napok időjárása a főképernyőn a progi indítása nélkül, a térkép app widgetjét meg ... képzelheted -> ilyenek nélkül már el sem tudnék képzelni egy okostelefont, w8on ehhez várni kell míg lesz szíves a csempe megmutatni (ha mutatja)
  • a_n_d_r_e_w #35
    ha az androidnak gagyi a kezelőfelülete az csak téged minősít, mivel azt te szabod személyre. Ha az ízlésed gagyi, az androidod is az lesz.
  • Gauge #34
    Android probléma példa:

    A akad a nevek scrollozása, ha bekerül tisztes mennyiség 100+
  • Gauge #33
    OFF:
    Szerinten teljesen feleslegesen ez sok személyeskedő vita. Mindenkinek más az ízlése. Inkább próbáljunk meg a tényekhez ragaszkodni, kevesebbel hévvel mázolva.

    ON:
    Nekem nagyon rossz tapasztalataim voltak androiddal (közepes kategóriájú telefonon 2.2.2). Váltottam wp 7.5-re, ugyancsak közepes kategória. Vannak hibái, de meg így is nagyon elégedett vagyok vele. Meleg szívvel tudom bárkinek ajánlani, aki megbizhatóságot keres. Mindez nem jelenti az, hogy a 4.x rossz OS lenne, de valahogy nem érzem a motivációt arra vonatkozóan, hogy újabb lehetőséget adjak Androidnak a bizonyításra.