Berta Sándor

India IT-szakértőket képez ki a kibertámadások kivédésére

Az ázsiai állam a jövőben nem bízza az IT-infrastruktúrái sorsát a véletlenre, hanem igyekszik a lehető legjobban felkészülni az esetleges támadó szándékú online akciókra.

A The Times of India cikke szerint a helyi kormány azt tervezi, hogy cégekkel közösen 500 000 IT-szakértőt képez ki, akiknek a fő feladatuk a kibertámadások kivédése lesz. A következő öt évben a minimálisra akarják csökkenteni az internetes bűnözők okozta belföldi és a külföldi akciók számát. Az ország szeretne minden IT-területen kiemelkedő lenni és igyekszik a meglévő, elsősorban kutatási hiányosságait eltüntetni.

Az új projektet Shivshankar Menon nemzetbiztonsági tanácsadó vezeti, mivel az indiai kabinet álláspontja szerint mostanra a kiberbűnözés a nemzetbiztonságot leginkább fenyegető veszéllyé vált. A két évvel ezelőtt rendezett Nemzetközösségi Játékok IT-rendszerei ellen számos támadást hajtottak végre Pakisztánból és Kínából. Hackerek még az egyik nagy indiai konszern vezetőjének a számítógépét is feltörték.


India IT-téren szinte csak olcsón dolgozó ügyfélszolgálati munkatársairól ismert

A szakértők képzése mellett előtérbe került a hálózati forgalom megfigyelése és ellenőrzése is. Az elképzelések alapján a NIA nevű indiai hírszerző szolgálat már kezdeményezte is az indiai távközlési minisztériumban egy a helyi online forgalmat ellenőrző központi rendszer üzembe helyezését. Ennek feladata a telefonbeszélgetések lehallgatása valamint a közösségi hálózatokban zajló kommunikáció kielemzése. Mindez az új rendszernek köszönhetően az internetszolgáltatók és a telefontársaságok szerepvállalása nélkül valósulhat majd meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • hurkaur #1
    indiai IT munkaero hmm.. akkor mar inkabb egy vak alzheimeres kisnyugdijast.