Gyurkity Péter

Állítólag Nexus telefonnal készül a Sony

Egy külső forrás szerint a gyártó Nexus X néven dobná piacra saját megoldását, a most megjelent felvételek hitelessége azonban még nem egyértelmű - a hír viszont jól passzol a korábbi értesülésekhez.

A Google Picasa képmegosztó portálján bukkantak fel a képek, amelyeken a Sony állítólagos készüléke látható. A feltöltő szerint a Nexus X névre keresztelt okostelefonról van szó, amely természetesen a keresőcég saját családjának újabb tagja lesz, ám többen kétségbe vonják az új példány létezését.


A Sony az utóbbi időben szép csendben építgette, erősítette saját pozícióját az Android platformon belül, eddig sikerrel elkerülve a nagyobb bírósági eljárásokat. Részesedésük természetesen nem mérhető az igazán nagyokhoz, ám több sikeres megoldást is piacra dobtak, a most felbukkant felvételek szerint pedig újabb fejlesztésen dolgoznak. A Nexus X külsején hiába keressük a jól ismert Xperia márkanevet, ez teljes mértékben hiányzik, míg a szoftveres oldalon az Android 4.1 található. Kérdés azonban, hogy mennyire vehetjük biztosra a megjelenést, mivel eleddig semmilyen hivatalos megerősítés nem hangzott el.


Ezért is vonják kétségbe többen a képek hitelességét, kiemelve, hogy az ilyen és hasonló felvételeket viszonylag könnyű hamisítani. Ezt persze nem zárhatjuk ki, a hír viszont jól illeszkedik az utóbbi hetekben kirajzolódó vonalba, miszerint a Google egyszerre több gyártóval is együttműködne, ezek pedig több eltérő készüléket is piacra dobnának a Nexus család részeként. Megemlítendő, hogy az Xperia Play eredetileg szintén ide tartozott volna, ám akkor a Google végül a Nexus S mellett voksolt, így a Sony saját márkája alatt mutatta be a fejlesztést.

Néhány napon belül remélhetőleg kiderül, hogy hihetünk-e a képeknek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)