MTI

Az Oracle fejlesztési központot hoz létre Magyarországon

Fejlesztési központot hoz létre Magyarországon és 10 százalékkal növeli az itt dolgozó munkatársainak számát az amerikai Oracle, amely a világ egyik legnagyobb üzleti szoftvereket és hardvereket gyártó vállalata.

Reményi Csaba, az Oracle Hungary ügyvezető igazgatójának elmondása szerintaz Oracle Applications Lab nevű új részleg a Magyarországon eddig meglévő értékesítési tevékenységet egészíti ki egy innovatív, nemzetközi fejlesztői funkcióval. A budapesti fejlesztési csoport még idén megkezdi tevékenységét. A budapesti részleg része az OAL globális hálózatának; a részleg a saját szervezetét használja tesztkörnyezetként az első alkalmazások bevezetéséhez és innovatív megoldások megtalálásához - fűzte hozzá. Elmondta azt is, hogy a labor gyakran megelőzi a standard termékfejlesztést és olyan kiegészítéseket, testreszabott alkalmazásokat fejleszt ki, amelyek a legjobban megfelelnek az Oracle munkatársak igényeinek. Ha ezek beválnak, akkor gyakran bekerülnek az eredeti termékbe, és az ügyfelek számára is elérhetővé válnak - mondta a vezető.

Idén ez a második, az utóbbi két évben pedig a harmadik olyan egység, amelyet Magyarországra helyez az Oracle - hangsúlyozta Reményi Csaba. A társaság az előző pénzügyi évben 4,5 milliárd dollárt költött kutatás-fejlesztésre. Az Oracle örömmel látja, hogy a kormány oktatási stratégiájában prioritást élvez a mérnök és informatikus képzés - mondta az ügyvezető igazgató. Reményi Csaba szólt arról is, hogy az Oracle a junior programján keresztül 2007 óta jelentős erőfeszítéseket tett a hazai informatikai felsőoktatás támogatására. Hozzátette, jelenleg három egyetem akkreditált, kreditet érő képzésként fogadja el a program kurzusait, és 12 további egyetem csatlakozott a kezdeményezéshez, amelyben eddig 6.500 hallgató regisztrált.

Az ügyvezető igazgató emlékeztetett arra, hogy az Oracle a világ több mint 145 országában a májusban zárult üzleti évében 37,1 milliárd dolláros bevételt ért el. Az Oracle-nek 115 ezer alkalmazottja van, ebből 34 ezer termékfejlesztő mérnök, és további 18 ezer mérnök dolgozik a termékek bevezetésén. Az Oracle 1993 óta van jelen Magyarországon, és jelenleg több mint 200 munkatársat foglalkoztat. Az Oracle Hungary közvetlenül, illetve 250 üzleti partnerén keresztül a cég teljes portfólióját kínálja a magyarországi ügyfeleinek - olvasható az Oracle által kiadott sajtóanyagban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!