HENT hírlevél

Belső alkalmazott szivárogtatta ki Beyoncé lemezét

Állítólag lemezipari érdekeltsége van annak a férfinak, aki tavaly nyáron megjelenés előtt szivárogtatta ki Beyoncé lemezét a The Pirate Bay oldalára.

Számos elemét tekintve egyedülálló bírósági eljárás indul Svédországban a TorrentFreak híre szerint: egyrészt megjelenés előtt álló dalok kiszivárogtatása, másrészt a BitTorrent protokoll képezi majd a per a tárgyát. Az eljárás egy 47 éves svéd férfi ellen indul, aki a hatóságok szerint 2011. június 8-án osztotta meg Beyoncé 4 című albumát a The Pirate Bay-en, vagyis bő két héttel az album hivatalos június 24-ei megjelenése előtt. A férfi a kihallgatás alatt elismerte, hogy a zeneiparban dolgozik, így feltételezhető, hogy munkahelyi kapcsolatainak köszönhetően fért hozzá a még nem forgalmazott lemezhez.

Az ügy ezen vonatkozásában érdekes lesz, hogy a svéd bíróság hogyan ítéli meg az okozott kár mértékét, ami a szakma szerint megjelenés előtti kiszivárogtatás esetén jóval jelentősebb, mint a már hivatalosan is forgalmazott tartalmak jogosulatlan terjesztésekor. Az ügy másik érdekessége, hogy a megosztás BitTorrent rendszeren keresztül történt, és a vádemelésre a fájlcserélő monitorozása során gyűjtött elektronikus bizonyítékok alapján került sor. További érdekes adalék, hogy a vádlott állítólag nem a saját, hanem a szomszédja internethálózatát használta a feltöltéshez.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!