MTI

400 LCD kijelzőt loptak el Zalában

Három hónap alatt több mint négyszáz LCD kijelző panelt tulajdonítottak el egy zalaegerszegi cégtől; a rendőrség a tolvajok és a felvásárló ellen indított nyomozást vádemelési javaslattal lezárta - közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Salamon Róbert elmondta, hogy a rendőrségre augusztusban érkezett bejelentés, amely szerint két férfit tetten értek egy zalaegerszegi cég épületében, amikor el akarták tulajdonítani az LCD kijelző paneleket. A nyomozás során kiderült, hogy három hónap alatt közel ötmillió forint értékben, több mint négyszáz panelt loptak el az üzemből. Az egyik férfi a gyártósorról levett paneleket a munkaközi szünetben átadta társának, aki az ellopott kijelzőket szövetkesztyűbe rakta, majd alsónadrágjába rejtve, a biztonsági kapu elektromos rendszerét kijátszva kivitte a telephelyről.

Később másik két férfi is segített abban, hogy a panelek lekerüljenek a szalagról. Az egyenként 12 ezer forint értékű kijelzőket napi szinten lopták ki az üzemből, majd amikor 50-60 darab összegyűlt, darabonként 3 ezer forintos áron eladták a felvásárlónak. Az ügyben öt férfit gyanúsítottként hallgattak ki a Zalaegerszegi Rendőrkapitányságon. A házkutatások során több, a bűncselekményből származó tárgyat találtak, melyeket lefoglaltak és visszaadtak a tulajdonosnak.

A meglopott cég az okozott kár miatt polgári jogi igényt nyújtott be, ezért a nyomozóhatóság a gyanúsítottak vagyonának zár alá vételére tett indítványt. A zalaegerszegi rendőrség az öt férfi ellen jelentős értékre elkövetett lopás megalapozott gyanúja miatt javasolt vádemelést.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • szombi #5
    Te nyomorék, tudsz olvasni? Eladták!
  • szekrény #4
    és mire hasnálták a kijelzőket ? otthon összerakták a 60db 7"-ost egy nagy 50"-nak vagy mi ?
  • grobs #3
    Nem, nem és nem. A gazdaság pörgetéséhez _hűtőt_ kell vásárolni!
  • Tinman #2
    Flex vagy Novon?
  • Tetsuo #1
    Legalabb porog a gazdasag! :D