Berta Sándor

A munkanélküli férfiak lehetnek legkönnyebben internetfüggők

A németországi szövetségi drogügyi megbízott legfrissebb jelentésében kiemelte, hogy a 14 és 64 év közötti korosztály tagjai közül 560 000 személy nevezhető internetfüggőnek.

Az Európai Unió vezető tagállamában először készült átfogó országos internetfüggőségi jelentés. Mechthild Dyckmans szövetségi drogügyi megbízott kiemelte, hogy az internet számos fiatal férfi számára az első számú kommunikációs eszközzé vált, néhányan azonban belebetegednek a használatába. Vannak, akik chat- vagy online játékfüggők lesznek, míg mások rendszeresen keresik fel a szexhonlapokat. Mindez kezd komoly méreteket ölteni, a jelenség egyaránt aggasztja a német kormányt és az egészségügyi minisztert.

A most összegyűjtött információk alapján kiderült, hogy jelenleg Németországban a 14 és a 64 év közötti korosztály tagjai közül 560 000 személy internetfüggő, és további 2,5 millió ember számára legalább problémásnak nevezhető a számítógépes játékok és a közösségi hálózatok használata. Az internetfüggőség kialakulása leginkább a férfiakat, közülük is elsősorban az egyedülállókat, a munkanélkülieket és a bevándorlókat veszélyezteti. Az egyedülálló és munkanélküli férfiak különösen veszélyeztetettnek számítanak, mivel hamarabb elmerülhetnek az online világban és elveszíthetik a valósághoz kötődő kapcsolataikat.

Dyckmans közölte: a szinte beteges internethasználat jele, hogy az érintett felhasználó elhanyagolja az életét, a barátait, háttérbe kerül a munka, az iskola, de akár a legegyszerűbb dolgok is, mint az evés vagy a mosás. Az online játékfüggők és a közösségi hálózatoktól függők aránya a 25 és 64 év közötti korosztály tagjainál 0,7 százalék. A nőknél ez az arány 0,4, míg a férfiaknál kereken 1 százalék. A szövetségi drogügyi megbízott szerint erősíteni kell a megelőzést, a felvilágosítást és a kezelési ajánlatokat. Emellett az online játékokat és a közösségi hálózatokat működtetők figyelmét is fel kell hívni a problémára, őket is kötelezni kell arra, hogy a regisztrált tagjaikat tájékoztassák a lehetséges veszélyekről.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Lazarus #5
  A média szeretné elhitetni a nézőkkel hogy mindenki retardált így neked is azzá kell válnod ha érvényesülni akarsz az életben, úgy vettem észre a fiatalabb iskolás és gimis korosztálynál sajnos el is érték a céljukat.
 • FoodLFG #4
  ja igen, mert a képmutató, divatmajmoló birkákból álló való világ az sokkal jobb. :D
  Ha ilyen vagy és ilyenekkel lógsz, akkor már alapból faszagyerek vagy. Nevetséges. Nem mindenki kíváncsi az ilyesfajta nyomorékoskodásra, csak mondom. Úgyhogy talán nem csak az internetben van a hiba.
 • Ayma #3
  A lényegénél ragadtad meg a problémát:) De gforce9 hozzászólása is igaz.
 • Tetsuo #2
  A lenyeg a penz. A fuggoseg kielegitesevel is penzt lehet keresni meg annak gyogyitasaval is, az arrol szolo hirekkel is stb.
 • gforce9 #1
  "Emellett az online játékokat és a közösségi hálózatokat működtetők figyelmét is fel kell hívni a problémára, őket is kötelezni kell arra, hogy a regisztrált tagjaikat tájékoztassák a lehetséges veszélyekről."

  Igeeeeen kötelezzétek őket arra, hoyg kiírják függőséget okozhat. Legalább annyi eredménye lesz mint az MS-en levert kötelező böngészőválasztásnak. Csak így tovább. Még több ilyen konstruktív ötletet. Talán ha nem minden második cikk arról szólna online és offline, hogy az IT az isten és a jövő és a következő messiás. Talán ha nem ezt verné bele az emberek fejébe a TV a rádió az online és offline sajtóés a benne megszólaló politikusok és szakemberek, lehet, hogy kevesebb ember lenne aki elmerül, ebben a modernkori baromságban. Sohasem hallottam még olyan nyilatkozatot, hogy "Az online világ nem ad enni". vagy "Az online világban nem lehetnek igazi barátaid" stb. A csapból is az folyik, hogy a kibertér lassan már a második otthonunk. Mostmeg elkezdenek csodálkozni, hogy némelyik ember ezt komolyan veszi? És azzal akarják a problémát kezelni, hogy egy online szerepló írja ki a weblapjára, hogy függőséget okozhat? Hát ehhez az okossághoz csak tapsolni tudok.