Berta Sándor

Az MSN honlapja is új dizájnt kap

A Windows 8 megjelenési időpontjának közeledtével a Microsoft portálja után az MSN oldala is megújul. A cél az, hogy az operációs rendszernek és a szolgáltatásoknak egységes külalakjuk legyen.

Bob Visse, a Microsoft menedzsere blogbejegyzése szerint az MSN dizájnját gyakorlatilag az alapoktól újjáépítik és a táblagépeken, valamint más érintőképernyős eszközökön való zökkenőmentes használatra optimalizálják. Természetesen az MSN is megkapta a "Metro-felületet", vagyis ebben az esetben is a csempés koncepció valósul meg. Változás továbbá, hogy az új MSN lesz a jövőben az Internet Explorer 10 új kezdőlapja.

Az új portált a Windows 8 és az IE10 által támogatott webes szabványokra is optimalizálják és a különböző témákkal kapcsolatban részletes információkat fog nyújtani. Az új dizájnt úgy alakították ki, hogy az MSN-t érdemes lesz teljes képernyős módban használni, a honlap "letisztult, egyszerű és érintőképernyő-barátnak" minősül majd. A kezelése a Microsoft adatai alapján "intuitív és következetesen valósul meg", s a megjelenítési méret fogja jelezni az egyes tartalmak fontosságát.

Az amerikai társaság azt szeretné, ha a felhasználói élmény hasonlítana az alkalmazások használatakor szerzett élményekre. Az egyes cikkek és tartalmak között egyszerű oldalirányú kézmozdulattal lehet majd váltani és az új MSN támogatni fogja a Windows 8 Snap funkcióját. Az új oldal kétszer olyan gyorsan töltődik majd be, mint a régi. A Microsoft együttműködési megállapodást kötött az Associated Press, az NBC és a Reuters vezetőivel azért, hogy az MSN olvasói állandóan friss híreket olvashassanak. A hírek terjedelme 300 és 500 szó között lesz.

Júliusban új dizájnt kapott a Microsoft honlapja is, amely most már még jobban kihangsúlyozza a új kezelőfelület jellemzőit. Az érintőképernyőt használókra is figyelő portál előzetes változata már elérhető.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Etinger #10
  MSN-nel az a baj, hogy úgy gondolták jó poén a szarjaikat a felhasználókra erőltetni. Remélem a milliós károk kellőképpen nagy pofont adnak/adtak ahhoz, hogy észhez térjenek.
 • Tripax #9
 • Rage47 #8
  igen, sokan keverik sajnos
 • negyven2 #7
  Azt ugye tudjátok, hogy a cikkben említett MSN az a msn.com ami egy híroldal. Az amire gondoltok az a Messenger, amit hívták MSN Messengernek is.
 • ADAMEX9 #6
  Igen, de ott nem kapod meg az MSN funkciókat amiket írtam. (Legalábbis az utolsó verzió amit használtam, nem adta)
 • Reg5 #5
  Facebook chatet lehet msn-ből is használni.
 • ADAMEX9 #4
  Én szeretném még mindig az MSN-t használni, csak sajnos mindenki a hülye facebookra szokott át. Facebook chat annyira gagyi, 200×200 pixeles négyzet, kevés funkcióval. MSN-ben milyen egyszerű volt már megosztani a dolgokat?
  Screenshot? Ctrl+V és ment is, itt meg mentsem el a képet és utána küldhetem. Meg mindent (kép, Youtube videó, videóchat) az ablakon belül jelenített meg, nem négyféleképpen.
  Azt is szeretem, hogy lehet állapotot változtatni (nem vagyok gépnél, elfoglalt stb).
 • hurkaur #3
  Az MSN koncepciojaval az a baj, hogy elavult es mar egyaltalan nem hianypotlo a facebook mellett. Igy tehat vagy teret engednek az uj platformnak(wlm 2012 fb integraltsag) es/vagy szepen lassan elhalnak. S mivel a facebook mar joval hamarabb dominans volt, mintsem reagaltak erre, arra enged kovetkeztetni hogy a wlm nem szerepelt az MS jovobeni terveiben.
  De ha csak a windows 8 beepitett "messaging" app-ra gondolunk, is lathatjuk a live (messenger, mail) koncepcio veget.
  Valtoznak az idok :)
 • Gweb1984 #2
  Én azt gondolom, hogy a Facebook cset elterjedésével - főleg, hogy már hasonló alkalmazás is van belőle, mint a Windows Live Messenger - az MSN-nek egyre kevesebb szerepe lesz. Emlékszem rá, mikor évekkel ezelőtt cseteltem MSN-en még 50 ember volt fenn. Most a Facebook csettel ez a helyzet, de MSN-en jó ha vannak fent négyen. Én is a rádiós kollégák miatt tartottam meg a Windows Live-t.
 • Nailyenugysincs #1
  van értelme még az msn létezésének? én is csak azért használom néha mert 1 ismerősöm nem hajlandó másra áttérni.