SG.hu

Húsz országból 1000 hacker fesztiválozik Budapesten

Október 12-13-án kilencedik alkalommal kerül megrendezésre a Hacktivity, Kelet-Közép-Európa legnagyobb független IT-Biztonsági Fesztiválja.

Húsz országból mintegy 1000 hacker hallgatja a magyar és külföldi előadókat, három világhírű keynote speaker érkezik Amerikából és Angliából, interaktív workshopok, hardver hacking, lockpicking (sérülésmentes zárnyitás), több százezer forintos nyereményekért zajló 24 állomásos 24 órás hackerjáték és -verseny színesíti az eseményt. A program idén is az IT-biztonság legfrissebb és legfontosabb trendjeire, eredményeire épül. A két nap alatt harminc előadást hallhatnak a résztvevők. Olyan témák kerülnek terítékre, mint a biztonsági célú forráskódelemzés, a TOP 10 SAP hiba, a Paypass sérülékenységek, az ESET antivírus programhatástalanítás, a PKI eltérítések, a biometrikus biztonság, az önvédő adatbázisok, a lekövethetetlen mobiltelefonok és a NAT támadás.

Három világhírű keynote speaker is érkezik az eseményre. Jeff Bardin, Chief Intelligence Officer, a világ egyik legismertebb kiberbűnözés és kiberterrorizmus szakértője Amerikából. Előadásában a nyílt forrású kiberinformáció-szerzés (OSINT) életciklusával foglalkozik, példákkal illusztrálja a kiberkémkedést, álszemélyiségek létrehozását, blogokon, közösségi oldalakon fellelhető információk gyűjtését és elemzését. Sir David Pepper Angliából a Kormányzati Kommunikációs Központ (GCHQ) igazgatója volt, amely az Egyesült Királyságban a rádiós hírszerzésért és az elektronikus információs biztonságért felelős ügynökség. Sir Pepper jelenleg a Thales UK tanácsadó testületének tagja és együttműködik a Deloitte-tal a kiberkockázatok és a nemzeti biztonság kérdéseiben.

Előadásában Sir David Pepper bemutatja a kibertér evolúciójának eddigi történéseit, és előrevetíti a közelgő trendeket. Shakeel Tufail - aki szintén Amerikából érkezik - a szoftverbiztonság elismert szakértője több mint 22 év tapasztalattal, amelyet az AOL, Secure Ninja, Pentagon, Cigital, Fortify cégeknél szerezett. Jelenleg a HP Enterprise Security Solutions szövetségi ügyfelekért felelős vezetője. Előadásában Tufail úr bevált módszereket és egy olyan gyakorlati megközelítéseket mutat be, amelynek segítségével a résztvevők ki tudják dolgozni a saját vállalati fenyegetettségi modelljüket.

Ám ezzel még koránt sincs vége a programoknak. A Hacktivity egy igazi interaktív fesztivál, ahol az előadások mellett két napig rengeteg élmény is vár a résztvevőkre. Kicsoportos, (maximum 20 fős) hackelésen (Hello Workshop) lehet részt venni, ahol hat témában a résztvevők az elmélettől eljutnak a gyakorlatig is. Lesz Hello Injection, Hello CA, Hello forráskódelemzés, Hello Iptables workshop, valamint egy teljes új gyakorló Hacking platformot is bemutatnak a szervezők. Minden Hello Workshop három alkalommal ismétlődik, így az előadásokon túl több mint 300 fő juthat azonnal hasznosítható gyakorlati tudáshoz és tapasztalathoz a két nap alatt.

Lesz igazi „bütykölős aktivitás” is, úgynevezett hardver workshop a H.A.C.K. szervezésében, ahol többek között újra össze lehet forrasztani a 2 éve a multimédiás áruházakban „nagy sikert” aratott TV-B-Gone kittet. Valamint lesz lockpicking tanulás és verseny a Lockpicking Blog támogatásával, ahol gyorsan elsajátíthatjuk, hogy nyissuk ki a szekrényünket, ha elhagytuk a kulcsot, s hogy miért adnak hamis biztonságérzetet a kínai piacon vásárolt masszívnak tűnő zárak, lakatok.

Idén először lesz U25 sarok, ahol a jövő generációja, a most végzős, 25 év alatti fiatalok találkozhatnak, beszélgethetnek és kérhetnek tanácsokat kötetlen hangulatban a már komoly sok esetben nemzetközi tapasztalattal rendelkező IT-biztonsági szakértőktől.

Az idei sláger, amit hatalmas érdeklődés övez, nem más, mint a Hack24, egy 24 órás, 24 állomásból álló igazi csapatverseny, fantasztikus kihívásokkal, értékes nyereményekért. A csapatoknak a következő feladatokra kell felkészülniük: számítógép hackelés szimulált pályákon a Webshark Kft. fejlesztésében; XBOX Kinnect pisztolypárbaj amit a Fortinet állít fel; Urban Warrior verseny, ahol bilincsből szabadulva kell megszerezni a páncélba zárt kódot; fejtörő játékok plakátokon: aka Hacker Road 1.0; az InstApp által készített Hacktivity mobilalkalmazásba rejtett kódtörés; az RRC Kft. által épített SPLUNK naplózóban rögzített banki betörés log analízise; social engineering minden mennyiségben, valamint néhány egyéb titkos meglepetés pálya.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!