Gyurkity Péter

LG újdonságok a láthatáron

A dél-koreai gyártó új zászlóshajóval, valamint több eltérő változattal is készül, ezek között van átnevezett, az észak-amerikai piacra szánt példány, valamint egy távirányítóként is használható telefon.

A cég által piacra dobandó új monstrumról néhány nappal ezelőtt már hírt adtunk, akkor azonban még csak annyit lehetett tudni, hogy az új változat a Qualcomm négymagos chipjére épül. Az egyelőre a hivatalos csatornákon keresztül is csak Optimus G néven napvilágot látott okostelefonról immár az első kép is kiszivárgott, illetve megtudhattuk azt is, hogy az erős processzor mellett mit kínálnak majd az illetékesek.


Az Optimus G eszerint a 1,5 GHz-es négymagos Snapdragon S4 Pro chip köré épül, 4,7 hüvelykes érintőképernyővel, amelynek felbontása 1280 x 768 pixel. A HTC One X esetében már megismert vékony kijelző, vagy egy ahhoz nagyon hasonlító változat kapott helyet itt is, 2 GB RAM és egy 13 megapixeles hátoldali kamera kíséretében, Android 4.0.4 mellett. A kijelző hivatalos elnevezése G2 Touch Hybrid Display, ez nagyjából 30 százalékkal vékonyabb a megszokottnál, a gyártó pedig emellett hosszabb élettartamot is ígér az akkumulátornál - ennek valóságalapja majd a mindennapok során derül csak ki.


Azt már tudjuk, hogy az Optimus Vu Észak-Amerikában LG Intuition néven lesz kapható, legalábbis a Verizon kínálatában, ennél viszont érdekesebb hír, hogy a cég már az Optimus Vu II okostelefonnal is elkészült, igaz, ez utóbbi egyelőre a dél-koreai piacon jelenik csak meg.

A közleményben ezen változat egy igazi érdekességét emelik ki, ez pedig a QRemote, amely az infravörös technológia révén a megszokott otthoni eszközök távirányítását teszi lehetővé (tévesen úgy állítva be, mint ha a piacon ezt elsőként tennék elérhetővé).

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • galocza #1
    újra eszükbe jutott infrát tenni a mobil készülékekbe?
    spanyolviasz, 10 éve vett (és 7 éve elvesztett) asus pda-m is tudta, mint kb majdnem mindegyik.