Berta Sándor

Kapható a Galaxy Note 10.1

A Samsung piacra dobta a táblagép-jegyzettömb hibrid készüléke 10.1 hüvelykes változatát. A mellékelt toll a különböző alkalmazásokhoz éppúgy használható, mint a jegyzetek beírására vagy rajzolásra.

A dél-koreai konszern már február végén bemutatta az eddigi legtestesebb Galaxy Note modellt, aminek legnagyobb előnye a 10,1 hüvelykes kijelző, de csak most jelent meg a piacon. A 262 x 180 x 8,9 mm méretű képernyőn jegyzetelés, rajzolás és akár grafikai munkák is végezhetők. Legfontosabb kiegészítője a 11 cm hosszú toll, amit a ház alsó részén egy külön rekeszben helyeztek el. A nagyobb és vastagabb tollnak állítólag az eddigieknél kényelmesebb a fogása és finomabb a nyomásérzékelője.

A termék 1,4 GHz órajelű, négymagos processzorra épül, képernyője pedig 10,1 hüvelykes 1280 x 800 képpont felbontással. Lehetőség van a képernyő megosztására és akár két alkalmazás egy idejű megjelenítésére egymás mellett. Az erős processzornak köszönhetően problémamentes lehet több alkalmazás egyidejű futtatása - weboldalak, videók és az e-könyvek -, és görgetés és nagyítás nélkül is kényelmesen olvashatók úgy is, hogy közben a felmerülő ötletekről a felhasználók vázlatokat készítenek.


Ellátták 5 megapixeles előoldali és 1,9 megapixeles hátoldali kamerával, valamint egy 3,5 mm-es fejhallgató-csatlakozóval. A micro SD-bővítőhellyel ellátott eszköz szinte minden videó és audió formátumot támogat. A WLAN-os és WLAN/HSPA+ kompatibilis változat csak később lesz megrendelhető, és az LTE-kompatibilis modell piacra dobása is csak a tervek között szerepel. Az összképet a GPS- és a GLONASS-támogatás, a Bluetooth 4.0-s port, az USB 2.0-s port, az IR LED szenzor, a digitális iránytű, a gyorsulásmérő és a giroszkóp teszik teljessé.

A Galaxy Note 10.1 Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) operációs rendszert kapott. A telepített szoftverek között szokás szerint megtalálhatók a Samsung saját programjai (AllShare Play, AllShare Cast, Kies, Kies Air, TouchWiz, L!ve Panel, Samsung Apps, Samsung Hub, MusicHub, GameHub, S Suggest, ChatOn) és a Google szolgáltatásai: Search, Maps, Gmail, Latitude, Play Store, Play Books, Play Movies, Plus, YouTube, Talk, Places, Navigation és Downloads. Emellett elérhető az Adobe Photoshop Touch, a Shape Match, a Formula Match, a Polaris Office, a Cisco VPN és a Juniper Junos Pulse VPN.


A táblagép-jegyzettömb 7000 mAh-s lítiumionos akkumulátort kapott. Az eszközből 16, 32 és 64 gigabájtos változat elérhető. A Galaxy Note 10.1 először Dél-Koreában, Nagy-Britanniában, Németországban és az Egyesült Államokban érhető el,, a többi országban csak augusztus közepén vagy végén lesz megrendelhető.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Papichulo #94
    Egyebkent az a legszebb az Androidos table-ekkel, hogy az iPad kiadasa ota, mindig mar csak par hetet/honapot kell varni, hogy az iPad-killer megoldas megjelenjen. Erdekes, hogy azert meg mindig merfoldekkel az Apple vezeti a tablet eladasokat es az Android a tavolban kullog... de persze, majd most a 4.1-gyel, meg az Note2-vel, meg a... szoval most mar tenyleg alazni fogjak az iPad-et :)
  • Sir Ny #93
    Nincs rá semmilyen app vagy alkalmazás, ami csak a tollat érzékeli? Ennek nem hiném, hogy lenne bármilyen elvi akadálya ( persze nemtom az iOS mennyire transzparens az alkalmazások felé )
  • Sir Ny #92
    20 dodóért bármely almaboltban kapsz baltát, fűrészt igény szerint. Nem értem, olyanok fikázzák az iPadet, akiknek fogalmuk sincs. Szinte mindent meg lehet oldani, vannak programok és eszközök rá, csak kicsit kutakodni kell
  • narumon #91
    "Persze, apple pad a' mindent tud, az android csak kullog utana."

    Ezt senki nem állította.
    Itt is fordítva kezdődtek a hozzászólások, én csak helyretettem mielőtt elharapózott volna megint a hülyeség :)
  • lordsithlord #90
    Ezt valószínűleg azok írhatták, akik előtte a 2.2-es előtti verziók valamelyikét használták. Azoknál tényleg sokkal jobb volt. A 2.2-es verziótól nevezhető használhatónak az Android, de még a 2.3-as is stabilabb volt, mint a 3-as széria. Ez a széria lényegében zsákutcává vált a hibái miatt, igen gyorsan le is váltotta a 4-es széria (a 3-as megjelent 2011 februárjában, ezt igen gyorsan, már júliusban követte a 3.2-es verzió, de ez is túl problémásnak bizonyult, így már decemberben kiadták a 4.0-ás ICS-t, ami áttörést hozott és a legtöbb problémát megoldotta).
  • caius marius #89
    Nekem ugy tunt, hogy pl. a keztamasztas nelkuli tollhasznalat nem muxik az applenel.
    Persze, apple pad a' mindent tud, az android csak kullog utana.
    Ehh. Ezt Ti sem hiszitek szerintem. augusztusban kijon a 10.1 note aztan meglatjuk.
  • caius marius #88
    Ezt azok irtak akik nem hasznaltak...
    Hajlamos volt az akadasra, de ettol fuggetlenul hasznalhato volt. Tudott mindent amit egy atlag user vart tole. Sot annal tobbet is!
  • narumon #87
    "A 3-as széria hirhedten problémás volt a Androidból, sok volt a leakadás, lassulás. "

    Ez annyiból vicces, hogy most visszakeresném a régi hozzászólásokat akkor azok voltak, hogy a 3-as androidnál már minden hibát kijavítottak, soha nem fagy, soha nem lassul be és sokkal gyorsabb... :)
  • caius marius #86
    +1
  • lordsithlord #85
    Ha csak a Honeycomb van rajta, akkor az ICS-sel igen komoly sebességnövekedés is fellépett. A 3-as széria hirhedten problémás volt a Androidból, sok volt a leakadás, lassulás.

    Szóval mivel a boltok polcaira már 4.0.3-as ICS-sel vagy 4.1-es JB-vel fog kerülni, a teszten bemutatott sebességhez képest igen komoly tempónövekedés lesz.

    Emellett az elmúlt fél év, mint minden gyártónál és terméknél, a Samsungnál is az optimalizálás jegyében telhetett el. Szóval valós eredményeket majd akkor fogunk látni, ha végre kikerül a boltok polcaira és ténylegesen ki lehet majd próbálni.