Berta Sándor

Korlátozások a londoni olimpián

A brit főváros vezetői az elmúlt hónapokban mindent elkövettek azért, hogy lehetőleg egész Londonban legyenek WLAN-hozzáférési lehetőségek, ugyanakkor az olimpiai játékok kapcsán akad néhány visszásság is.

A szervezők egy része úgy tűnik mindent megpróbál azért, hogy ne legyen tökéletes élményben részük a városba látogató olimpikonoknak - ez derül ki abból a listából, amely a tiltott eszközöket és tárgyakat sorolja fel. Az természetesen teljesen érthető, hogy például tilos az olimpiai faluba és a sportrendezvények helyszínére kést, pisztolyt, egyéb fegyvereket, alkoholt, robbanóanyagokat, tűzijátékokat, drogokat, állatokat és veszélyes anyagokat bevinni, de tiltólistára kerültek a walkie-talkie készülékek, a vezeték nélküli hozzáférési pontok és a 3G hubok is. Emellett szintén tilos a különböző zavaróeszközök, frekvenciaszkennerek és más termékek bevitele is.

A szervezők felhívták a figyelmet arra is, hogy ugyan az olimpikonok és a látogatók vihetnek magukkal például Androidos telefonokat, iPhone készülékeket és a táblagépeket, azonban ügyelniük kell arra, hogy a WLAN-funkciókat kikapcsolják. A kompakt fényképezőgépek bevitelét és használatát ugyanakkor nem korlátozták, így legalább a versenyzők, edzők és más csapattagok készíthetnek fotókat. A tükörreflexes gépek, teleobjektívek és más kiegészítők elvileg szintén nem esnek a korlátozás alá, feltéve, ha a hosszuk nem haladja meg a 30 centimétert. Ugyanakkor felhívták a figyelmet arra, hogy a készített felvételek csak magán célra használhatók fel, mely szabály alól csak a sajtó munkatársai mentesülnek.

Hiába részletes az útmutató, egy ilyen felsorolás csak hiányos lehet. A szervezőbizottság például nem tért ki a Blackberry és a Windows Phone-t futtató készülékekre, és azt sem indokolták meg, hogy miért van szükség ilyen szigorú szabályokra. A londoni olimpia hivatalos megnyitójára ma este kerül sor.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • nlght #9
    hehehe :)

    Amúgy szvsz hatalmas öngól az Olimpiai Szövetség korlátozása, hogy nem használhatnak a sportolók twittert meg új hírközlő szolgáltatásokat, a sok vén f*** aki erről döntött, még mindig a 20. században él és próbálná továbbra is eladni a média jogokat az újságoknak és a tv-knek, de fogalmuk sincs arról, hogy ez már a 21. század és kicsit átalakult a világ, próbálják korlátozni a versenyzőket, hogy ne twitterezzenek, ne facebookozzanak, ne osszanak meg képet/videót a facebookon, mert azért nem kapnának pénzt... olyan mintha egy folyónak próbálnának parancsolni, miközben gumicsónakról kiabálnak rá, hogy álljon meg és forduljon vissza...
  • aaaaa #8
    A sok hülye fotós csak edzeni akar, azért cipeli ám magával az 5-6 kilós dögnehéz teleobjektíveket. A Nokia rég megoldotta egy kb. 0,5 grammos lencsével ugyanezt. Hát az N8 is egy csoda. Kár hogy a leggagyibb tükörreflexes gép is halálra gyalázza, sőt a legtöbb kompakt is. Nem tudom mire jó példa, de sportot szerintem ne fotózz vele. :D
    A 30 centis mérethatárba meg az összes pro gép is belefér, ha nincs rajta valami extra nagy tele. Egy 70-200 f2,8 objektív is csak 20-21 cm hosszú napellenző nélkül, ami szintén bőven kisebb a megadott méretnél. Azt inkább nem is részletezném mennyivel többet ér egy ilyen objektív, egy bármilyen vázzal, mint az említett két csoda Nokia :D
  • Tau Tang Wou #7
    "A szervezőbizottság például nem tért ki a Blackberry és a Windows Phone-t futtató készülékekre..."

    Mert azokhoz online hozzáférésük van.
  • G_ArchAngel #6
    Jaja, az osszes divatfotos dobalja a tuzre a Hasselbladokat es Mamiyakat:DDD
  • bino512 #5
    aki akar úgy is akármit bevisz
  • cateran #4
    Igy van! Ize..miert is?
  • tenkenorman #3
    persze meg az MTK alapú mobilokra sem :D amúgy nem látom a visszaságot ezen az egészen... ezek teljesen érthető szabályok!
  • adam first #2
    Hát igen, vagy például a Nokia 808 PureView-ra ami Carl Zeiss szabványú 41 megapixeles képet készít. Gyakorlatilag vetekszik egy jobb minőségű fényképezőgéppel. Vagy nagyon jó példa az N8 Carl Zeiss 12MP. :)
  • Tinman #1
    "A szervezőbizottság például nem tért ki a Blackberry és a Windows Phone-t futtató készülékekre"

    A t. szerző meg nem tért ki a Symbian alapú telefonokra, melyek közül pl. az N8 12 MP-es képet készít.