Berta Sándor

Feltörhetők a kártyás zárrendszerek is

A Mozilla egyik szoftverfejlesztője tartotta a Black Hat biztonsági konferencia egyik legérdekesebb előadását. A 24 éves szakember bemutatta, hogy miként lehet feltörni az Onity kártyás zárrendszerét.

A Cody Brocious által bemutatott módszer segítségével elméletileg négymillió szállodai szobába lehet betörni, ennyi hotelszobát szereltek fel ugyanis az Onity kártyás zárrendszerével. A sikeres feltöréshez szükséges eszközök összesen 50 dollárba kerülnek.


Az eljárás során Brocious csatlakoztatta a kártyás zárhoz az általa megalkotott készüléket és néhány másodperccel később kinyílt az ajtó. Mindez szépen hangzik elméletben, azonban, mint kiderült, közel sem mindig működik a gyakorlatban. A Forbes magazin ugyanis egy New York-i szállodába hívta meg a szakembert és azt kérte, hogy végezzen el néhány éles tesztet. Ezek egyáltalán nem voltak meggyőzőek: egyszer egyáltalán nem sikerült kinyitni a kártyás zárat, míg egy másik esetben csak második alkalommal sikerült feltörnie.

Mindenesetre a módszer megmutatta, hogy ezek a biztonsági megoldások sem feltörhetetlenek és az Onity termékei nagyon sebezhetőek. Brocious a Black Hat biztonsági konferencián nyilvánosságra hozta az általa használt rendszer forráskódját és akutatási eredményeit azért, hogy mások tökéletesíthessék a módszert. A Mozilla 24 éves szoftverfejlesztője azt mondta: egyáltalán nem csodálkozna azon, hogy ha a biztonsági rést már mások is felfedezték volna előtte és ezt az információt eladták volna például kormányzati intézményeknek. Ezt azonban szerinte az amerikai Nemzetbiztonsági Hivatal (NSA) öt perc alatt ki tudná deríteni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • pasi29uk #18
    Ami itt folyik az szánalmas... sok megmondó ember és E-sportoló látom rendesen egymásra talált.

    Annyit fűznék hozzá a dologhoz, hogy aki nem a suli mellé járt évekig az nagyobb valőszínűséggel később vagyonosabb lesz mint aki fúdelazacsávó volt annó. Érdekes módon ezzel párhuzamasosan a baráti ismerősi köre is hasonló rétegből kerül ki.
    Szumma dögöljön meg mindenki akinek nincs hitele és tellllik kocsira. Fuj a burzsuj genyóóóók.
  • KM #17
    Nyugi, mindjárt jönnek az ápolók!
  • RealPhoenixx #16
    KM: te kis Kukira Maszturbalo fogyatekos hulyegyerek fejezd mar be vegre. Tudom az intelligencia nem volt es nem is lesz a baratod soha, de ne bankodj, es emiatt ne piszkalj masokat, mert ettol ez a teny nem fog valtozni (vagyis maradsz unintelligens kis tanulatlan tacsko).

    Maradok tisztelettel, es regi jo magyar szokashoz huen (miszerint az ertelmi fogyatekosokat es retardaltakat kerulni kell) kerullek, csak ne ugralj mar az utamba!
  • KM #15
    Ennyi ésszel csoda, hogy élsz.
  • RealPhoenixx #14
    KM: allitsad le magad, es nem figyi, mert es csak, es csitt!
  • KM #13
    Te, figyi! Nem érzed úgy, hogy egyedül csak te mész "jó irányba" az autópályán...
    Szánalmas.
  • RealPhoenixx #12
    alma2:

    Szepen bemutatkoztal: jo fiatal lehetsz, tehat felkeltetted az erdeklodesem, hogy megis te milyen idosen is vagy ennyire egyugyu es ostoba?? Esetleg te is valami gyurcsany fele gyerek vagy, akinek beszoltak a hozzatartozoi, hogy erettsegin nehogy meghuzzanak??

    KM: latom bazi nagy suttyo lettel kis paraszt, de sebaj, attol az elet meg folytatodik, kar hogy magyarban ragadt hulyegyerekkent eled le az eleted a rothado alma2-vel egyetemben - hehehe

    Nextman: a vilag sajnos ugy muxik, hogy sok az eloskodo es verszivo, meg magyarban is, nem egyszer lattam a nulla tudasuakat hogy cegeknel vezeto beosztasokban nyomulnak, a gyerek akinek a vizsgait masok csinaltak kapcsolati toke alapjan kutato fejleszto mernokkent dolgozik, hat mondanom sem kell hogyan, vagy tervezo mernokkent olyan, aki cad rendszerben alig tud rajzolni, es igy tovabb, szval ezert szivnak sokan, ezert van az hogy a keves jo tudasu es szorgalmas szemely szopik ezerrel, a nokianal is egy rakat gyerek annyira alacsony nivoju, hogy nezd meg hova tolta a sok kapcsolati tokevel rendelkezo mindenfele nulla tudasu szemely a NOKIA ceget - szo szerint a tonk szelere
    Az ilyen alma2 meg KM es hasonszoru tarsaival tele van a vilag, es az o pofajuk a legnagyobb legtobbszor, es ha rajuk mutat az ember, akkor meg ok vannak felhaborodva, meg arrol papolnak, hogy kirekesztes meg hasonlo

    NB: az ilyen emberek emlekeztetnek azokra a feketekre, akik rendszerint azt ragozzak hogy masok rasszistak, de elmondom, addig mig ki nem jottunk angliaba, nem tudtuk istenigazabol mi az a rasszizmus, es azok akik a kovetkezo kijelentest tettek: "Fuj, ezek feherekkel elnek egyutt, ez nagyon gusztustalan" valojaban: "Huuu, these black boys living together with these white peoples?? This very disgusting!", szval tisztelet a kivetelnek, de a feketek java rasszista es kirekeszto, illetve problema generator.
    Es hogy alma2 es haverja miert is emlekeztetnek ezekre??
    Mert a gyengeelmelyu eloskodo nulla tudasuak kezdik ugy ahogy a 10-es es 11-es hozzaszolasban a nevuk mellett lathatod.
  • KM #11
    Orvos látott már? vagy alapból vagy ekkora suttyó...
  • alma2 #10
    Engem az erdekelne RealPhoenixx, l300d hany evesen vagytok ennyire ostobak.
    Ha meg kozepiskolas kort sem ertetek el, akkor nem kerdeztem semmit...
  • MacropusRufus #9
    maradjunk annyiban, hogy ez a trükk csak neked meg nekem volt új.
    Akik betőrésre szakosodtak azok eléggé régóta tudnak róla (túl primitív a trükk)
    A felháborodásod lehet késett vagy 3-4 évet.