MTI

Brit zenészek nyílt levele a keresők kalózlinkjei ellen

Világhírű zenészek, köztük Pete Townshend (The Who) és Brian May (Queen) álltak annak a kezdeményezésnek az élére, amellyel arra akarják felhívni a figyelmet, hogy az internetes keresők, köztük a Google, segítik a felhasználókat az illegális tartalmak elérésében.

Rajtuk kívül aláírta a nyílt levelet Elton John, Andrew Lloyd Webber, Robert Plant és Simon Cowell producer is. A művészek a Daily Telegraphnak is elküldött dokumentumban további intézkedéseket sürgetnek a zenék illegális másolása és terjesztése ellen. A levelet eljuttatják David Cameron brit kormányfőnek is. Az aláírók szerint a keresőmotoroknak jelentős szerepük van az illegális tartalmak elérésében. Véleményük szerint a keresőmotorok működtetőinek ki kell venniük részüket a kalózkodás elleni küzdelemből. A nyílt levél a brit zeneipar és a Google közötti vita legutóbbi állomása.

A BPI brit zeneipari szervezet szerint a Google felhasználói könnyen megtalálják a fájlmegosztó honlapokat, ahonnan illegális tartalmakat tudnak letölteni. A Google tagadja a kalózkodás támogatásának vádját, mondván, havonta több millió linket távolít el a zenei kiadók által összeállított lista alapján. A nyílt levelet aláíró zenészek rámutatnak arra, hogy a héten kezdődő londoni olimpia még jobban ráirányítja a figyelmet Nagy-Britannia kreatív iparágaira, amelyek közül az ország helyzetének köszönhetően a zeneipar is növelheti exportjait.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Sir Ny #14
  ez elég erős fail
 • AgentKis #13
  Ezeket nem az e-mail ért fizeted. Ezeket az is fizeti, aki nem e-mail-ezik csak mondjuk travianozik, vagy szkájpol. Ilyen alapon akkor a ház is pénzbe kerül amiben laksz, miközben e-mail-ezel.
  Ezek a költségek nem változna akkor sem, ha 5 e-mailt küldesz, vagy ha 300.000-et havonta. ;-)
 • FoodLFG #12
  jaja jól mondod.

  Ehhez a túlkínálat témához egyébként van egy poén videó a jututbon:
  http://youtu.be/yFOmRrO-ogU
  Pont ezek miatt engem nem is zavar, ha leszednek ezt-azt, lényegtelen. Van másik! :B
 • usersg #11
  A keresőkkel az ember megtalálja amit keres... mily meglepő. :)
  Ha nem találnám meg vele ami kell, akkor nem lenne kereső, de legalábbis nem lenne megfelelő. Most mégis mit várnak? Mit csináljon a google? A találat kidobása előtt email -ben tájékozódjon az adott oldal gazdájának a jogviszonyával kapcsolatba a találati listán megjelenő dolgokról? :D

  Amúgy meg nem értem azt a zenészt, aki az ismertség ellen küzd. Ha nem akarja hogy hallgassák, akkor nem kell zenélni. A középkorban mit meg nem adtak volna azért hogy bárki hallhassa őket... most meg sírnak. Akiket letiltanak a youtube -ról xy kérésére azok is marha jól járnak ám.... Ha meghallgatnám mit csinál, talán még tetszene is. De miután ez nem lehetséges, csak szimplán nem foglalkozom vele, és találok majd valami mást helyette... Kinek lesz jó? Annak akit meg lehet találni. Utána lehet hogy majd érdekelni fog a zenéje, ami már fél siker.

  Ezek idióták. Majd egyszer valaki elmagyarázhatná nekik hogy hogyan is működik az internet.
 • cateran #10
  "A BPI brit zeneipari szervezet szerint a Google felhasználói könnyen megtalálják a fájlmegosztó honlapokat, ahonnan illegális tartalmakat tudnak letölteni."
  Tehat a Bing, Yahoo, Metacrawler,Torrentz(:P) etc, keresok hasznaloi, azok nem.....Csak a Google...Sounds legit:P
 • nextman #9
  Tegye mar fel a kezet, aki a google-rol szokott letolteni. Meg ilyen baromsagot.
 • Reparamorf #8
  Sőt...javaslom, hogy az üzletekben megjelenő lemezeket minden felírat, címke nélkül árulják, hogy ne lehessen tudni, hogy mi van a tokban.
 • FoodLFG #7
  Ezeket az idiótákat minden értelmes ember minimum kiröhögi, de ha jó fej, akkor még meg is rugdossa, segítve ezzel nekik, hogy megtanulják, hogy hol a helyük.
  Meddig kell még néznünk a szánalmas vergődésüket ? Már kicsit unom.


  Egyébként meg foglalják le a google összes szerverét, mint ahogy azt a megauploaddal tették és a probléma megoldva... http://youtu.be/ZvrRaeHD5TE
 • Oszi0101 #6
  Lehet hogy kevesebbet lét kellett volna elherdálni drogra, italra, kurvákra és akkor most nem lenne gond :-)
 • avman #5
  Pete Townshend, Brian May, Elton John, Andrew Lloyd Webber, Robert Plant
  ehh, Walking Mummies az nem Rolling Stones.