Berta Sándor

A Google felvásárolta a Meebo-t

Hivatalossá vált, hogy a Google tulajdonába kerül a Meebo. A keresőcég az elmúlt napokban további két vállalkozást, illetve szolgáltatást vásárolt fel.

Ami néhány hete még csak kiszivárgott információ volt, az mostanra tény lett: a Google megvásárolja a Meebo azonnali üzenetküldő szolgáltatást fejlesztő céget. Ez derült ki a Meebo oldalán megjelent blogbejegyzésből. Ugyanakkor a tranzakció részletei nem szivárogtak ki, így azt sem lehet egyelőre tudni, hogy a konszern mennyit fizetett a vállalatért. Korábban 100 millió dolláros vételárról lehetett olvasni.

"Mindig új utakat keresünk azért, hogy a felhasználóknak még több lehetőséget kínálhassunk a tartalmak megosztására és még jobb webes kapcsolatokat biztosíthassunk a számukra. Hisszük, hogy a Meebo csapata a tartalompublikálási eszközökkel kapcsolatban szerzett szakértelmével jól illeszkedik majd a Google Plus csapatába" - olvasható a Google közleményében.


A Meebo első terméke, a böngészőn alapuló chatprogram 2005-ben jelent meg és támogatta a Yahoo Messengert, a Windows Live Messengert, továbbá az AIM, az ICQ, a MySpace IM, a Facebook Chat, a Google Talk és más alkalmazásokat. Ezt követte a Meebo Rooms és a honlapokba chatfunkciókat integráló Meebo Bar. Utóbbit napjainkban 190 millióan használják és naponta 90 millió üzenetet továbbítanak a segítségével. A szolgáltatás rendkívül rugalmas kommunikációt tesz lehetővé, akár Androidos vagy iOS-t futtató készülékeken is működik és szinte bármely webalapú azonnali üzenetküldő programmal kompatibilis. A Meebo funkciót alighanem integrálni fogják a Google Plus közösségi hálózatba és egyelőre kérdéses, hogy a program önálló alkalmazásként is elérhető lesz-e vagy sem.

A Meebo mellett a Google megszerezte a Quickoffice nevű programot is, amelyet a Google Apps szolgáltatásba fognak integrálni. A szoftver jelenleg különböző mobil eszközökre érhető el és a segítségével Word, Excel és Powerpoint formátumú fájlok nyithatók meg, hozhatók létre, illetve szerkeszthetők. A Quickoffice több mint 300 millió készülékre van feltelepítve. Az alkalmazáson a Google egyelőre nem akar változtatni.

Végül, de nem utolsósorban a társaság megvásárolta a KikScore nevű vállalkozást is, amely június 28-tól beszünteti a működését, viszont az így a birtokába kerülő ismereteket és tudást a Google a jövőben hasznosítani akarja. A KikScore elsősorban minősítésekre specializálta magát, a Google Trusted Stores nevű címkével jelöli például a megbízható online boltokat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)