Alex

A Google felvásárolta a Motorola Mobilityt

A Google bejelentette, hogy lezárult a Motorola Mobility Holdings felvásárlása, amelynek keretében a Google részvényenként 40 dollár készpénzt fizetett az MMI-ért.

Az akvizícióval újabb lendületet kaphat az Android, mely változatlanul nyílt forráskódú termék marad. A kiadott közlemény szerint a Google külön vállalatként működteti a Motorola Mobilityt. Az akvizíciót levezénylő Sanjay Jha lemondott vezérigazgatói tisztéről, de az átállás zökkenőmentessége érdekében továbbra is együttműködik a Google-lel. A Motorola Mobility új vezérigazgatója a Google amerikai régiójának korábbi elnöke, az akvizícióval kapcsolatos integráció megtervezését irányító Dennis Woodside lett. "Örömmel jelentem be, hogy az ügylet lezárult. A Motorola nagyszerű amerikai technológiai vállalat, több mint 80 év innovációs hagyománnyal. Fantasztikus időket élünk a mobil szektorban, és biztos vagyok benne, hogy a Motorola csapata tovább dolgozik azoknak a következő generációs mobil eszközöknek a megalkotásán, amelyek az előttünk álló években javítani fogják az emberek életét" - jelentette ki Larry Page, a Google vezérigazgatója.

"A vállalatot felépítő Sanjay Jha, az Android elkötelezett híve lemondott vezérigazgatói posztjáról. Szeretnék köszönetet mondani neki munkájáért, és nagyon örülök annak, hogy segítségünkre lesz a zökkenőmentes átállásban, amikor Dennis Woodside, a Google régi munkatársa átveszi a Motorola Mobility vezérigazgatói feladatait" - mondta Larry Page. "Közel egy évtizede ismerem Dennist. Fantasztikus csapatépítési képességekkel rendelkezik és kiváló eredményeket ért el a Google néhány kiemelt projektjével. Dennis mindig is elkötelezett volt ügyfeleink iránt és tudom, hogy a Motorolánál is nagyszerű vezető lesz. Már az indulás is nagyon ígéretes, hiszen egyből néhány rendkívüli új munkatárssal gazdagítja a Motorola csapatát" - tette hozzá a Google vezérigazgatója.

"Az első kereskedelmi forgalomban kapható mobiltelefon 1983-as bevezetésével a Motorola a szó szoros értelmében megvetette a mobil szektor alapjait. Harminc évvel később a mobil eszközök állnak a számítástechnika forradalmának középpontjában. Célunk egyszerű: kisebb számú, de ígéretesebb lehetőségre összpontosítani a Motorola Mobility kivételes tehetségét és az emberek által világszerte használt, csodálatos eszközöket alkotni." - mondta Dennis Woodside, a Motorola Mobility új vezérigazgatója.

A Dennis Woodside által felvett új vezetők azonnal csatlakoznak a Motorola vezetőségéhez. Közéjük tartozik Regina Dugan (a DARPA korábbi igazgatója), Mark Randall (korábban az Amazon ellátási láncért felelős alelnöke volt, azt megelőzően pedig a Nokiánál dolgozott), Vanessa Wittman (a Marsh & McLennan korábbi pénzügyi vezérigazgató-helyettese), Scott Sullivan (a VISA és az NVIDIA korábbi HR vezetője) és Gary Briggs (a Google fogyasztói marketingért felelős korábbi alelnöke).

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • djw #4
    ingyen telefon adwords reklámokkal :D
  • Inquisitor #3
    Nem gyártási, bármiféle (szoftver, hardver, GUI, stb.) licencre gondoltam.
  • Inquisitor #2
    Ja és megszerezték a mobil gyártási licencek harmadát vagy felét. Mostantól bárki próbálna perelni, csak keresnének valami eldugott témát amit kb. összes létező telefonban használnak és kis "egyeztetés" után automatikusan elállna mindenki a pereskedéstől. :D
  • MsUser #1
    Ezzel a tranzakcióval szerzői jog szempontjából beindulhat a tényleges GOOGLE telefon gyártás! Ha jól csinálják márpedig mindig jól csinálják feladják a leckét a konkurenseknek "idővel" ahogy szokták. Talán tényleg lesz elfogadható áron minőségi Androidos telefon a piacon.