MTI

Újabb olasz képtár anyaga az interneten

Online katalógusban gyűjtötte össze képtára festményeit a milánói Leonardo Da Vinci múzeum, amely freskótárát is megnyitja a nagyközönség előtt.

Több mint 2500 festményből már több mint 560 az interneten is megcsodálható a Leonardo Da Vinciről elnevezett milánói Tudomány és Technológia Múzeumának honlapján. A tudomány és a művészet ötvözését hirdető múzeum több mint tizenötezer, tudománytörténeti jelentőségű műtárgyat őriz barokk kori földgömböktől az 1800-as években használt pénztárgépekig. Ezek kerültek fel elsőként az online katalógusba, majd a múzeum negyvenezer kötetes könyvtára és érmegyűjteménye következett. A képtár festményeinek online nyilvántartását Lombardia tartomány finanszírozza.

A milánói napilapok beszámolója szerint a múzeum most először látogathatóvá teszi raktárai kincseit is: az 1952 óta ott őrzött freskókat. Azokról a többségükben reneszánsz falfreskókról van szó, melyeket a történelmi milánói épületek falairól "szakítottak le". Az összedőlt vagy lerombolt templomok és paloták freskóit a Leonardo Da Vinci múzeumba mentették át.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!