Berta Sándor

A Meebo iránt érdeklődik a Google

Kiszivárgott információk alapján a keresőcég megvásárolná az azonnali üzenetküldő programokat kínáló céget, amelynek a szolgáltatásait 190 millióan használják.

A Meebo napjaink egyik legnépszerűbb azonnali üzenetküldő alkalmazásait kínálja. A Google érdeklődéséről az All Things Digital számolt be és a blog már a vételárat is tudni vélte, ami kereken 100 millió dollár lehet majd. A vállalatot 2005-ben alapította Kaliforniában Sandy Jen, Seth Sternberg és Elaine Wherry. Sandy Jen jelenleg a Meebo műszaki igazgatója. A társaságot több mint 60 millió dollárral támogatta több köckázati befektető, a Khosla Ventures, a Sequoia Capital és Marc Andreessen.


A Meebo első terméke, a böngészőn alapuló chatprogram 2005-ben jelent meg és támogatta a Yahoo Messengert, a Windows Live Messengert, továbbá az AIM, az ICQ, a MySpace IM, a Facebook Chat, a Google Talk és más alkalmazásokat. Ezt követte a Meebo Rooms és a honlapokba chatfunkciókat integráló Meebo Bar. Utóbbit napjainkban 190 millióan használják és naponta 90 millió üzenetet továbbítanak a segítségével. Elérhetővé váltak a Meebo szolgáltatásainak használatát lehetővé tévő kliensek az iPhone és az Androidos készülékekre is.

Seth Sternberg, a Meebo első embere nem akarta kommentálni az értesülést, míg a Google egyik szóvivője csak annyit mondott, hogy pletykákat vagy spekulációkat nem kommentálnak. Mindenesetre a Google egy esetleges tranzakcióval még nagyobb piaci részesedésre tehetne szert, az azonnali üzenetküldő programok piacán is megerősíthetné pozícióit. A sikeres üzlethez azonban elengedhetetlen, hogy a Meebo vezetői egyáltalán szóba álljanak a keresőcég képviselőivel. Persze ha az üzletet meg is kötik, még mindig közbeszólhat az amerikai versenyhivatal, amely egyáltalán nem biztos, hogy zöld utat adna a Meebo felvásárlásának.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kisedi #6
    Nekem tetszik. Elegem van ebből a vacak skype-ból, MSN hez képest 4* annyi erőforrást zabál, és semmivel sem nyújt többet mint egy free voip progi vagy Windows Live.
  • kifli #5
    Hogy minek? Hogy mégtöbb infot tudjanak meg az emberekről és mégszemélyreszabottabb reklámokkal bombázhassanak.
  • bm823 #4
    "Király"! A GTalk és a Hangout mellé kell még egy harmadik is. Inkább gyúrnák már össze ezt a 2-t.
  • Vadnokedli #3
    jobb lenne ha az eBuddy-t vennék meg, és azt rendesen megcsinálni.
  • mousee #2
    Gondolom ezzel akarják csábítani a G+ba az emberkéket, hogy "itt van msn, yahoo, sőt még fészbuk csetelni is tudsz anélkül, hogy látnád a haverjaid világmegváltó "szarni mentem" kommentjeit".

    Bár tapasztalataim alapján a meeboo-t azok használják akik egy idegen gépen, ahova nem tudnak messengert telepíteni (suli gép, melóhely, nyetkafé), hogy tudjanak chatfüggni.
  • sanyicks #1
    Minek?