Gyurkity Péter

Nem tervez több WP-telefont az LG

A cég belátható időn belül nem fog piacra dobni újabb készüléket a Windows Phone platform alá, bár a hosszú távú fejlesztések előtt nyitva hagyják a kaput. Még rábeszélhetik őket a változtatásra.

A terület iránt érdeklődők emlékezhetnek arra, hogy az LG az elsők között támogatta a Microsoft fejlesztését, elég korán bemutatták saját kompatibilis okostelefonjaikat. 2010 őszén két változat is megjelent, ám ezek nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket. Sem az LG Quantum, sem pedig az LG Optimus 7 nem tudott kitörő adatokat produkálni.

Azóta csak tovább romlott a helyzet, amit az LG szóvivője azzal jellemzett, hogy a Windows Phone készülékek eladási adatai sehol a világon nem bírnak igazán jelentőséggel. A két cég között létrejött megállapodás részeként meg szerették volna tízszerezni a 2009-es forgalmat, csak idén mintegy 26 különböző változatot bemutatva, ez azonban nyilván nem jött össze. Mi több, a mobilos részleg 7 negyedéven keresztül folyamatosan veszteséget termelt, ezt pedig csak a tavalyi év utolsó negyedében tudták némileg orvosolni, akkor is az Android folyamatos előrenyomulásával. Ezalatt a Samsung az élre tört, ami nyilván szálka az LG szemében, és egyben bizonyíték arra, hogy a megfelelő választással elérhető a kívánt siker.


Nem meglepő tehát, hogy a közeljövőben nem tervezik újabb WP-példányok bemutatását, ehelyett ők is az Android platformra koncentrálnak, bár azért nem zárják ki a hosszú távú kutatási-fejlesztési munkálatok folytatását. Egyes vélemények szerint meggyőzésre várnak, amire késő májusban kerülhet majd sor, hiszen maga Steve Ballmer látogat el Dél-Koreába, ahol helyi iparági vezetők előtt a technológia új érájáról beszél majd. A rendezvény nyilván alkalmat teremt arra, hogy az LG vezetésével is leüljenek egy asztalhoz, bár a cég szóvivője erről állítólag nem tud.

Meglátjuk, hogyan alakul a két cég eddigi jó viszonya, az azonban biztos, hogy az LG kiszállásával még tovább romlanak a Windows Phone esélyei a sikerre.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Gladiator #6
    Az LG-nek kb 2-3 készülékspecifikus alkalmazása van, amik nem is valami nagy durranások és jobbak is vannak marketplacen. tehát emiatt, még nem dobja ki senki.

    firmware frissítést meg eddig se nagyon adtak ki, nem kellett.
  • Cat #5
    Gondolkozzatok logikusan: ha az LG megerősítené ezt a hírt akkor azonnal dobhatná a kukába az összes WP telefonját, hiszen nem érné meg megvenni. Megszűnik rá a fejlesztés, nincs frissítés, leáll a támogatás stb.

    Tehát ha leállnak is ténylegesen elemi érdekük azt mondani a legutolsó pillanatig, hogy még terveznek vele a jövőben, különben magukat szúrnák tökön.
  • narumon #4
    Ha elolvastad az SG cikket akkor itt jól fogalmaznak, az LG is azt állítja, hogy androidra fókuszál.
  • endrev #3
    Igen, csinált már ilyet az SG Tim Cook Valve-nál történt látogatásával kapcsolatban, amit már cáfoltak akkorra. De igazából vagy rátalál a cáfolatra, vagy nem. A forrás követi el a hibát, amikor nem közölnek helyreigazítást. Na persze az SG is forrás valaki más számára, tehát az SG is mulaszt abban a pillanatban, amint értesül hogy a cikk nem igaz, és nem törli.
  • hungi #2
    A mobilarena cikk forrásában ott van, hogy cáfolják azt a cikket, ami az itt olvashatónak a forrása:
    http://www.ubergizmo.com/2012/05/lg-denies-window-phone-abandonment-rumors/

    Vagyis ápr. 30-án egy koreai újságban még azt írták, hogy az LG szóvivője szerint leállnak, május 1-én meg azt, hogy:

    “None of it is true. Korea Herald is showing its speculative side again [...] We are still on board with Windows Phone, but right now, we’re focusing on Android because that’s where the demand is.”

    Ez kb. annyi, hogy ugyan lehet még Windows-os telójuk, de most per pillanat azt gyártják amire van kereslet...
  • MR007 #1
    Most akkor mi az igazság?