MTI

Nyomozás egy szegedi főiskola feltört e-mailje miatt

Az intézmény feljelentése alapján számítástechnikai rendszer és adatok biztonsága elleni bűncselekmények miatt nyomozás indult a szegedi Gál Ferenc Hittudományi Főiskolán történtek kapcsán - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Szenti Szabolcs a nyomozás érdekeire hivatkozva más részleteket nem közölt. A szegedcafe.hu, majd a Délmagyarország a galferences blog bejegyzéseit feldolgozó cikkei szerint az egyházi oktatási intézmény egy hallgatója - aki alkalmazottként is dolgozik a főiskolán - díjazás ellenében mással íratta diplomamunkáját és diákköri dolgozatát. A blog szerzői azt írták, hogy az ezt bizonyító leveleket a hallgató e-mail fiókjának feltörésével szerezték meg. A blog szerint az érintett diák vezeti a tanulmányi osztályt és tisztséget visel a hallgatói önkormányzatban is.

A sajtóban nyilvánosságra hozott levelezés szerint a hallgató ötvenoldalas dolgozatot rendelt "A magyar milléniumi emlékművekről", amely elkészítését 130 ezer forint ellenében vállalta el a bér-szakdolgozatíró. A Gál Ferenc Hittudományi Főiskola közleménye szerint felszólították az amerikai blogfórum üzemeltetőjét az intézményt és vezetését rágalmazó tartalmak eltávolítására, az üzemeltető azonban a felszólításra semmilyen módon nem reagált. Kozma Gábor rektor azt is közölte, a blogon közzétettekkel kapcsolatban a főiskola belső vizsgálatot indított.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • morden #4
    öhh ha nem egyházi lenne, akkor már felkoncolták volna ugye?
  • nlght #3
    és ez egyházi iskola? majd meggyónják, pár miatyánk, pár üdvözlégy és az élet megy tovább, csak a gerinc hiányzik majd...
  • mrzed001 #2
    Á, ez egy következmények nélküli ország.
    Máshol rettegnek az oknyomozó riporterektől, a nagy balhék lebuktatóitól ... itt meg olyanok nincsenek, mert aki volt azt már rég kicsinálták, aztán odaültették a csinovnyikot.
    A lebuktatóknak kitüntetés, a lebukottnak meg ki...öööö..dobni.
  • Cat #1
    Felháborító.

    Azért kellene feljelentést tennie a főiskolának, hogy kiderüljön valóban más írta-e meg a munkát, nem pedig azért, hogy ez nyilvánosságra került, és bíróság elé citálnia a rossz hír hozóját. De persze a saját "hírnevükön" (ha egyáltalán van olyan) esett csorba nyilván fontosabb.