SG.hu

Több ezer DVD-t és szoftvert foglaltak le Budapesten

Az utóbbi napokban több esetben jártak el sikeresen a pénzügyőrök a cd-hamisítókkal szemben.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei ellenőrzést végeztek egy budapesti üzlethelyiségben. A kiszolgáló pulton több filmet és játékszoftvereket tartalmazó, házi készítésű borítóval ellátott DVD-t kínáltak. Miután a pénzügyőrök közölték a boltban tartózkodó személlyel, hogy ellenőrzést tartanak, ő egy hátsó helyiségbe sietett, ahonnan egy kattanást lehetett hallani. A pénzügyőrök a helyiség átvizsgálása során felfigyeltek egy elforgatható, zsanérokkal falhoz rögzített szekrényre, ahonnét - egy kialakított rejtekhelyről - nagy mennyiségű, DVD-re és Blue-ray lemezre írt film és játékszoftver került elő.

A pénzügyőrök az ellenőrzés során több, házilag nyomtatott, méretre vágott DVD borítót, valamint üres DVD tokokat, filmeket is találtak. A helyszínen előkerült egy iskolai füzet, melyben a filmekre és szoftverekre vonatkozó "nyilvántartást" vezették. Az ellenőrzés során a helyszínen megjelent egy másik személy is, akinek a gépjárművében a járőrök szintén nagy mennyiségű DVD lemezt találtak. Az ellenőrzött személyek nem tudták igazolni a filmek és művészeti alkotások származását, valamint azok forgalmazásához szükséges szerződést sem tudtak bemutatni.


A pénzügyőrök értesítették a NAV nyomozóit, akik a helyszínen lefoglaltak 406 db, borítóval ellátott DVD tokot, 1176 db filmet és játékszoftvereket tartalmazó DVD-t, valamint 20 db, a játékszoftverek használatához szükséges konzolgépet.

A NAV pénzügyőrei egy másik esetben egy budapesti piacon jártak, ahol a próbavásárlás során megvásárolt DVD-ken nem szerepelt a szerzői jogdíj megfizetését igazoló matrica. Ezt követően ellenőrzést végeztek, amelynek során lefoglaltak mintegy 14 ezer db DVD-t, 3.500 db CD-t, illetve összesen csaknem 300 db pendrive-ot, memóriakártyákat és Blue Ray lemezt. Ugyanezen a piacon hasonlóan illegálisan másolt, különféle műsoros, szerzői jogvédelem alatt álló DVD-ket találtak a pénzügyőrök, itt 523 db másolt műsoros DVD-t foglaltak le.

A NAV pénzügyőrei mindhárom esetben értesítették a pénzügyi nyomozókat, akik szerzői, vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • morden #6
    Szerintem pont ezért tart itt a Hazánk, mert úgy van vele 1,5 millió ember, hogy ha másnak szabad nekem is szabad. Így mindenki tök jól elvan , kivéve az a 3,6 millió adófizető ember és a kb 4 millió eltartott állampolgár és és ők úgy gondolják, hogy nem lopni nem szabad akkor sem ha más lop.
  • WebKata #5
    Tulajdonképpen mi számít ebben a kategóriában bűncselekménynek? Én ismerek olyan embert, akinek a "gyűjtemény" kedvéért, tehát nem kereskedelem céljából letöltésekből komolyzenei koncertfilmekkel, dvd-kel van tele a lakása, de szó szerint és ez az élete nagy műve. Komoly műgonddal, módszeresen tölti le őket, de állítólag ez nem bűncselekmény ...
  • jézusom #4
    +1
    Jézusom, ez még mindig divat?? :D nyitok egy tékát én is.
  • Sippie #3
    Erre szokták mondani hogy "Ne lopj! A kormány nem szereti a konkurenciát!"
  • aaaaa #2
    Ez a 8000 milliárd kb. olyan, mint a jogvédők elképzelt "kárösszegei". Talán gondolkozz el, mi, vagy kik miatt tart itt az ország, és ne másfél millió kisembert állíts be bűnbaknak, aki csak a túlélésért küzdenek, és nem akarnak a híd alatt felfordulni. Csukjunk le mindenkit, aki még nem döglött éhen, mert ha nem közalkalmazott , és minden adót "becsülettel" befizetett, akkor már mindenképpen rég csődbe kellett volna, hogy menjen. Seperjék csak le a padlásokat, vegyék el az emberek utolsó utáni pénzét is, kerüljenek az utcára, később börtönbe. Már arra is megvan a törvény ugye, hogy hajléktalannak sem szabad hosszabb ideig az utcán tartózkodni, és tilos a kukából kiszedni a maradék kaját, mert az is törvényellenes.
    Akkor ha sikeresen kisemmizték, és utcára rakták ezt az általad kifogásolt 1,5 millió embert, Neked majd biztos nagyon jó lesz.
  • morden #1
    Ej ha, mondjuk jó lenne olvasni azt is, hogy a nav végre elkezdte ellenőrizni azt a mindegy 1,5 millió adócsalót, aki körülbebül az országnak éves szinten 8000 milliárdos kárt okoz.