Berta Sándor

Eladná a Motorola beltéri egységeket gyártó részlegét a Google

Még le sem zárult a Motorola Mobility felvásárlása, a keresőcég - meg nem erősített hírek alapján - máris megszabadulna a cég egyik részlegétől.

Az információt a New York Post szellőztette meg. A lap szerint a Google a tranzakció lezárását követően azonnal eladná a Motorola Mobility beltéri egységeket gyártó részlegekét, ami becslések alapján 2,5-4 milliárd dollár közötti összeget ér. A Google már meg is bízta a Qatalyst Partners és a Barclays Capitals cégeket az értékesítés előkészítésével.

A lépés azért érdekes, mert Larry Page korábban azt nyilatkozta, hogy a Motorola beltéri egységei komoly szerepet játszanak a társaság szórakoztatóipari terveiben. A döntés hátterében alighanem az áll, hogy a beltéri egységek funkcióit már tartalmazzák a legújabb televíziók, így nem igazán van szükség ezekre a készülékekre. Éppen ezért a piackutatók szerint csökkenhet a beltéri egységek jelentősége és visszaesés várható ezen a piacon. Ennek ellenére befektetési cégek számára érdekes lehet a részleg. A Google szóvivője nem kommentálta a hírt.


Középtávon halálra vannak ítélve a set top boxok

A Motorola már 2009-ben megpróbálta 4,5 milliárd dollárért eladni a részleget, de nem járt sikerrel. Lehet, hogy a Google most több sikerrel jár. A Google mellett a Pace és a Thomsonhoz tartozó Technicolor is hasonlóképpen dönthet, ezenkívül korábban felmerült, hogy a Cisco is megszabadulna a beltéri egységeket gyártó részlegétől, de ezt a hírt a gyártó később cáfolta.

A Google tavaly nyáron jelentette be, hogy felvásárolja a Motorola Mobility-t, amely kifejezetten a mobil szférára, az itt megjelenő megoldásokra összpontosított. Az Európai Bizottság és az amerikai igazságügyi minisztérium február közepén - több hónapos vizsgálat után - jelezte, hogy engedélyezte a Motorola Mobility felvásárlását. Ugyanakkor a tranzakciót a kínai, az izraeli és a tajvani hatóságoknak is jóvá kell hagyniuk.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • himihumi27 #2
    Amúgy tényleg hülye helyzet van kialakulóban. A TV-d lassan többet tud majd, mint a szolgáltatódtól kapott box, mégis azt kell használnod.
  • sanyicks #1
    pedig vannak olyan felhasználók akik nagyon támogatják a külön beléri egységet. pl a tréhóm, ha akarod sem adják ki neked a dekóderkártyát, csak STB-vel viheted...