Berta Sándor

Négymagos processzorral érkezik a Huawei táblagépe

Már nem csak olcsósága miatt érdekes a kínai gyártó, hiszen egy olyan tábla PC-t mutattak be, amelyet 10 collos kijelzővel és egy négymagos saját fejlesztésű processzorral láttak el.

A Huawei MediaPad 10 FHD tervezésekor a fő szempont az volt, hogy elegáns, egyszerű és könnyen kezelhető készülék legyen. Egy IPS-panellel felszerelt 10 collos érintőképernyőt kapott, amelynek a felbontása 1920 x 1080 képpont. A készülék 8,8 mm vékony, súlya 598 gramm. CPU-ként a Huawei a saját fejlesztésű K3V2 típusú négymagos SoC-chipjét építette be az eszközbe. (Egyébként ez a SoC-chip került az Ascend D Quad típusú Huawei okostelefonba is.)


A K3V2 órajele 1,5 GHz, és különösen a 3D-s grafikai teljesítménye mondható jónak. A vállalat állítása szerint a SoC-chip erősebb, mint az Nvidia Tegra 3 megoldása és jelenleg a világ legkisebb négymagos CPU-ja. A K3V2 ideális a nagy felbontású videók lejátszásához éppúgy, mint a 3D-s játékok futtatására - írják közleményükben.


Richard Yu, a Huawei eszközfejlesztő részlegének vezetője hangsúlyozta, hogy a legtöbb felhasználó játékra, multimédiás tartalmak megtekintésére, böngészésre vagy elektronikus könyvek olvasására használja a tábla PC-jét. Ők viszont egy olyan terméket hoztak létre, amely mindegyik feladatot maradéktalanul ellátja és egyszerre kínál teljesítményt, nagy felbontású kijelzőt, kiváló Dolby Surround hangzást és természetesen lehetővé teszi a gyors webezést is.


Az új modellbe 2 gigabájt RAM került, míg az operációs rendszer az Android 4.0 (Ice Cream Sandwich). Az elülső oldalán egy 1,3 megapixeles, míg a hátoldalán 8 megapixeles kamera van. A táblagép támogatja a WLAN és a HSPA szabványt, maximális mobil adatátviteli sebessége 84 MBit/s, ami már megközelíti az LTE jellemzőit. Az új termék a második negyedévben jelenik meg a boltokban, a bevezető ára egyelőre nem ismert.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • narumon #25
    No én még nem láttam. Egy 6-7 féle kínai táblát próbáltam, teszteltem eddig, mindegyik messze volt minőségben.
  • AgentKis #24
    0,115 a jó érték, csak elírtam. A tizedmilimétert én még látom 35 éves korom ellenére.
  • asgh #23
    "(usb, sd kártyahely, bt, normális hdmi, stb)"

    Én fícsör alatt a GPS, giroszkóp, akadásmentes fullHD videolejátszást és hasonló dolgokat értettem, nem pedig csatlakozókat.
  • MuchACHO79 #22
    Megegyeztünk. Szép napot :)
  • kissmikki #21
    Értem. Tehát a "Na még egy agyoniskolázott matekzseni" kifejezés a számításra vonatkozott, bocs, hogy félre értelmeztem.
  • MuchACHO79 #20
    Miután az eredményem általad nevetés tárgya lett, számításod egyenes következményeként AgentKis eredményét jónak minősítetted bátorkodtam minősíteni a számítást. Egyes, ülj le.
  • kissmikki #19
    :D Köszönöm, hogy minősítés nélkül sikerült felhívnod a figyelmemet egy hibára. Valóban, a cm és mm között 10 a váltószám.
    Én kérek elnézést, hogy meg mertem kérdezni, hogy Neked hogyan jött ki, illetve, hogy levezetéssel megmutattam a számolásom eredményét, ezáltal azt is megmutatva, hogy hol rontottam el.
    Már csak azt nem értem, hogy miért érzi néhány ember felsőbbrendűnek magát egy fórumon, és engedi meg magának az arroganciát idegenekkel szemben?
  • MuchACHO79 #18
    Na még egy agyoniskolázott matekzseni.
    10" képátló az 25.4cm, azaz 254mm képátló. 2300mm az 2.3méter apám!!!
    19.9es képaránynál 221.4mm vizszintes képméret, ezt elosztva 1920al 0,1153125mm/képpont lesz a végeredmény.
    Tudod milyen képet látnál 1mm/képpontnál? Gondolkozz mielőtt leirsz valamit.
  • sanyicks #17
    Az összes kínainak sikerült, méghozzá több fícsörrel (usb, sd kártyahely, bt, normális hdmi, stb).
  • kissmikki #16
    Na és a 0,1153 mm/képpont hogy jött ki? :)

    Ha 16:9-es képaránnyal számolok, akkor a 10 coll kb 2300x1294 mm-es kijelzőt takar. 2300/1980 = 1,16 (vízszintesen), 1294/1080=1,20 (függőlegesen). Tehát AgentKis számolt jól.