Gyurkity Péter

Fujitsu Arrows, Sony Xperia U

A Fujitsu a jelek szerint komoly debütálásra készül Európában, egyszerre több készüléket is bemutatnának, mégpedig táblák kíséretében, míg a Sony az Xperia S kistestvérén dolgozik.

Korábban már megszellőztették egyes források, hogy a Fujitsu komolyan gondolja európai debütálását, erre pedig a közeljövőben számíthatunk. Nos, ezúttal újabb megerősítésben részesültünk, hiszen a Financial Times már szinte tényként ír a várható rajtról, amelyben egyszerre több különböző fejlesztés vesz majd részt.

Eszerint a gyártó több okostelefonnal és tábla PC-vel is készül, ezek kifejezetten a mi régiónkban hódítanának. A CES alatt már felbukkant a Tegra 3 chippel szerelt, Arrows névre keresztelt változat prototípusa, akkor pedig az Európával kapcsolatos állandó érdeklődésre sokat sejtető mosoly volt a válasz, ám azért annyit hozzátettek ehhez, hogy sok minden múlik majd a partnerként szóba jöhető szolgáltatókon. Arról most sem beszélnek, hogy pontosan mikor és milyen változatokkal jelentkeznének a piacon, ám az elhangzott, hogy 3-5 éven belül már két számjegyű részesedésre kívánnak szert tenni. A jövőben megjelenő készülékek kivétel nélkül támogatják majd az NFC és LTE technológiákat, emellett biometrikus biztonsági funkciókat is felsorakoztatnak a palettán.


A Sony eközben az Xperia S kisebb változatán dolgozik, amely a hónap végén esedékes barcelonai MWC alatt mutatkozna be. Az ST25i, avagy Xperia U - Kumquat, egy kifejezetten olcsóbb példányként futna be, 3,5 hüvelykes FWVGA kijelzővel (854 x 480 pixel felbontással), 1 GHz-es ikermagos chippel, valamint egy 1290 mAh-ás akkumulátorral, a hírek szerint Android 2.3.7 kíséretében, amelyet hamarosan a 4.0-ás verzió követne. A képen még a Sony Ericsson felirat helyezkedik el a készülék előlapján, ez nyilván már nem lesz látható a rendezvényen.

A pontos megjelenési dátummal és árral egyelőre adósak a cégnél.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!