Gyurkity Péter

Gigabyte G1355 és LG X3

A címben szereplő mindkét cég újabb készülékről tervezi lerántani a leplet, valószínűleg az MWC alatt - előbbi egy szerényebb, bár nagyobb kijelzővel ellátott megoldás, utóbbi pedig egy csúcskategóriás változat mellett voksol.

A Gigabyte eddig nem igazán nyűgözött le minket meglévő kínálatával, ők nem mutatják be a Samsungéhoz vagy a HTC-hez hasonló ütemben újabb és újabb fejlesztéseiket, bár ez talán nem is mindig baj. Most azonban külső források egy további példányról rántották le a leplet, nem sokkal a hónap végi rendezvény előtt, hogy megelőzzék a hivatalos debütálást.

A GSmart G1355 eszerint egy 4,3 hüvelykes WVGA-érintőképernyőt kap, amely nagynak számít, mégis (az ezután következő további hardveres jellemzők alapján) egy szerényebb képességű készülékről van szó. Az Android 2.3 mellett ugyanis egy 800 MHz-es Qualcomm MSM7227T processzor, az Adreno 220 GPU, 512 MB RAM, valamint egy 5 megapixeles LED-flash kamera kapott helyet a telefonban, dual-SIM támogatással, a megoldás vastagsága pedig mindössze 11,5 mm. Sajnos azt egyelőre nem tudni, hogy az új jövevény pontosan mely régiókban, milyen áron válik először elérhetővé, ám az MWC alatt minden bizonnyal választ kapunk a megmaradt kérdésekre.


Gigabyte GSmart G1355 és LG Fantasy E740 WP

Az LG a maga részéről a jelek szerint egy újabb zászlóshajón dolgozik, erre utal legalábbis a hír, miszerint X3 néven egy meglehetősen erős összeállítást dobnának piacra. Ebben már egy négymagos Tegra 3 chip dolgozik majd, amely egymagos üzemmódban 1,5 GHz-en, több mag egyidejű használata esetén pedig 1,4 GHz-en fut. A kijelző mérete 4,7 hüvelyk, a támogatott felbontás 720 x 1280 pixel, ehhez pedig 8 megapixeles hátoldali és 1,3 megapixeles elülső kamera társul, NFC támogatással, valamint egy 2000 mAh-ás akkumulátorral, hogy ellensúlyozzák a várhatóan nagy étvágyat. Az MWC alatt valószínűleg itt is sor kerül a hivatalos bejelentésre.


Ezalatt több kép is felbukkant az LG Fantasy / Miracle okostelefonról, mégpedig érdekes módon egy román aukciós oldalon, mielőtt gyorsan eltávolították azokat. A működő, ám nem eladásra szánt egység a Fantasy E740 névre hallgat, 4 hüvelykes NOVA kijelzője mellett 1 GHz-es Scorpion chip, 5 megapixeles hátoldali és 1,3 megapixeles elülső kamera, valamint NFC szerepel a felsorolásban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Pretorian #2
    Ezen én is néztem egyet :D
    Adreno 220 a mai csúcsgépekben van. Ebbe a gépbe még a 205 is sok lenne.
  • [HUN]FaTaL #1
    " Az Android 2.3 mellett ugyanis egy 800 MHz-es Qualcomm MSM7227T processzor, az Adreno 220 GPU"

    Ez így, ebben a formában biztosan nem. Adreno 200 lesz az.