Gyurkity Péter

Új formákat támogat a Windows Phone

A Microsoft illetékesei nemcsak a következő verzió egyes részleteit árulták el a napokban, de az is kiderült, hogy új formákban és méretekben elérhető eszközökre fejlesztenek - négy új változatot ismerhetünk meg.

Legutóbb arról számoltunk be, hogy a soron következő frissítés - amely Apollo kódnéven vált ismertté, de minden valószínűség szerint Windows Phone 8 néven jelenik meg - több fontos újítással érkezik majd, legalábbis egy nemrég megjelent videó alapján. A Microsoft azonban nemcsak szoftveres, hanem hardveres változásokkal is készül, új méreteket és formákat támogatnak majd az operációs rendszerrel, ez pedig lehetővé teszi a jelenlegi kínálat jelentős mértékű kibővítését.

A többmagos processzorok, illetve a microSD kártyák támogatása mellett négy új felbontás is megjelent azon prezentációban, amellyel Albert Shum, a Windows Phone Design Studio első embere ismertette a fontosabb részleteket a Nokia egyik rendezvényén. A képen a tábla is szerepel, mint új, a jövőben elérhető form-factor, ám ezen nyilván nem Windows Phone szoftver fut majd, hiszen ezt a cég korábban több alkalommal is kizárta. A tábla a Windows 8 privilégiuma lesz, míg a WP8 továbbra is telefonokon kap helyet. Látható itt egy meglehetősen nagy, fizikai gombokat nélkülöző változat, amely minden bizonnyal a HTC TITAN 2 és a Samsung Galaxy Note készülékekhez hasonlítható, ezzel pedig várhatóan elérhetővé válik a HD-felbontás is - ez jelentené a csúcskategóriát.


Választhatunk majd egy kisebb méretet is, nyilván kisebb felbontással, ez a fejlődő régiók igényeihez igazított telefonokat takarja, mégpedig idei, a Tango kódnevű verzió megjelenésével egy időben esedékes indulással. Nem lesz hiány azonban a QWERTY-billentyűzettel ellátott, a legtöbb Blackberry telefonra és a Nokia E6-ra hajazó megoldásokban sem, ez is szerepel ugyanis a felvételen. Ehhez egy még kisebb példány társul majd, amelynek kijelzője mindössze 1, netán 2 hüvelykes lesz, ez pedig egyes vélemények szerint az Apple iPod nano-ra adandó válasz lenne, bár erről hivatalos megerősítés még nincs.

A Microsoft tehát eldöntötte, hogy milyen készülékekben szeretné látni saját fejlesztését, remélhetőleg ehhez nemsokára pontos megjelenési dátumok és konkrét telefonok társulnak majd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Sequoyah #9
    Melyik platform az amelyik nem tesz 1 jelentős mellé 10 semmitmondó nyilatkozatot csak hogy beszéljenek róla?
  • sanyicks #8
    Megint egy szokásos m$ mondjunk valami marhaságot, csak cikkezzenek rólunk. Ejha, lehetővé tettek egy évtizedek óta ALAP dolgot a guiban? :D Ez is olyan mint a "win8-ból kihagyják a start menüt" szöveg (ja kihagyják, nem lesz ikonja, de ugyanoda húzva az egeret ugyanúgy feljön ugyan az :DDD).
    Ezt már megfigyeltem, ilyen semmitmondó 0 tartalmú nyilatkozatokat, még az epl sem tudott tenni, pedig az nagy szó.
  • skinnyman #7
    Hova kurvulna? Alapból is egy kurva volt, az is marad :)
  • tomboy013 #6
    Ha tetszik ha nem szerintem a WP a legzsírabb ;) Az iOS se rossz de a többinek még fejlődni kell kezelhetőség szempontjából.
  • Narxis #5
    Ja, persze. Melyik párhuzamos világban? Mert, hogy nem ebben az fix. =)
  • hunwhite #4
    Nyomorék Nokia....
  • tomboy013 #3
    Így is marha jó a WP és egyre jobb lesz. Így tovább Microsoft. Végre van már egy jó rendszer elérhető áron =)
  • Andr0 #2
    +1
  • mrlujoak #1
    Bocsi, vulgáris leszek: Elkurvul a WP.