Gyurkity Péter

Sony: WP7 és több más okostelefon idén

Az immár a Sony tulajdonában lévő gyártó a hírek szerint készül a Windows Phone platform támogatására, ezt pedig több más okostelefon megjelenése kíséri majd idén - a tavalyi évet komoly veszteséggel zárták.

Egyszerre több hír is megjelent a Sony terveivel és az elmúlt időszakban elért eredményével kapcsolatban, így ezeket egy cikkben foglaljuk össze. A hét közepén bukkant fel a cég WP7-tel kapcsolatos terveiről szóló beszámoló, amelyben arról olvashatunk, hogy valóban terveznek egy ilyen készüléket, a szöveg mellett pedig néhány (kissé homályos) kép is befutott.

Korábban már napvilágot láttak hasonló pletykák, ezek azonban nem váltak valóra. A kétkedők szerint ugyanakkor előfordulhat, hogy a Sony mindössze a megfelelő pillanatra vár, és amennyiben ez eljön, kis időn belül piacra tudják majd dobni a megoldást - ezt támasztja alá, hogy a legutóbbit megelőző híresztelésekben hasonló okostelefont vehettünk közelebbről is szemügyre. A Sony ugyan továbbra is az Android platform alá készíti saját megoldásait (az Xperia család keretein belül), ám nincs kizárva, hogy idén, nagy valószínűséggel a februárban esedékes Mobile World Congress alatt, valóban bemutatnak egy ilyen változatot.


Indiában bukkant fel a cég idei útiterve, amelyben több eltérő készülék is szerepel, természetesen egyelőre kódnév alatt. A Kumquat és a Nypon több érdeklődő számára ismerős névnek tűnik, ám bőven szerepelnek a listán olyan elnevezések is, amelyekkel mindenki most találkozott először. Végigfutva a felsoroláson úgy tűnik, hogy a gyártó mozgalmas év elé néz, bár nyilván itt szükség lesz a hivatalos csatornákon keresztül beérkező megerősítésekre, hogy biztosra vegyük a felsorolt debütálásokat - a technikai specifikációról nem is beszélve. Az jól látszik, hogy nem kifejezetten olcsó megoldásokról van szó, ám ez olyan tény, amivel a fejlődő régiók országainak már jó ideje meg kellett barátkozniuk.


A közös vállalkozás egyébként komoly, 247 millió eurós veszteséggel zárta a tavalyi évet, ebből nyilván az Ericsson jött ki jobban, hiszen több mint 1 milliárd eurót kaptak a Sonytól a cégben meglévő részesedésükért.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • carville #3
  Én sem tudom hova tenni a dolgot, mert azt még értem, hogy a Sony-Ericsson korszakukban ki akartak volna hozni egyet, de azt már nem, hogy Sonyként miért is lenne ez nekik jó.
 • a_n_d_r_e_w #2
  Tovabbra is azt mondom, inkabb elbukja a Sony a jelenleg nem tul fenyes WP7 piacot, mintsem hogy az MS Live rendeszeret promotalja. Kiserletezge, probalgat, de kizartnak tartom a mgejelenest.
 • kvp #1
  Ezekbol csak az _I-sek erintenek minket, a tobbi a belso vagy csak az azsiai piacra megy. Az elso 3-nak van rendes modell azonositoja is, ezek mar gyartasban vannak.

  Egyebkent az osszes xperia-n menne a wp7 es az osszes wp7-es keszuleken az android es az egyforma belso hardverek miatt a driver tamogatas is meglenne. Mivel a keszulekek ulock-olhatoak, ezert csak a felhasznalon mulik mit rak fel, ez lehet akar egy debian linux is.