HENT hírlevél

Börtönt kapott a NinjaVideo alapítója

Letöltendő börtönbüntetésre ítélte, közérdekű munkavégzésre és nagy összegű kártérítés megfizetésére kötelezte az amerikai bíróság a NinjaVideo.net kalózoldal egyik alapítóját.

A NinjaVideo oldalt az Egyesült Államok Bevándorlási és Vámhivatala (ICE) "Operation in our Sites" elnevezésű, a kalóz weblapok kiszűrésére irányuló programja keretében kapcsolta le 2011 nyarán. Az akció keretében az oldal több üzemeltetőjét vették őrizetbe, egy görög társuk ellen pedig elfogató parancsot adtak ki. A kalózoldal 2008-ban alakult azzal a céllal, hogy illegális letöltési felületet nyújtson televíziós műsorokhoz és filmekhez. A vádak szerint a honlap az elmúlt években több millió látogatót vonzott, míg az üzemeltetők mintegy félmillió dollár összegű bevételre tettek szert a reklámhelyek értékesítésével.

A The Hollywood Reporter beszámolója szerint az amerikai bíróság 22 hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte a portál egyik alapítóját, a 30 éves Hana Amal Beshara-t. A szabadságvesztésen túl a bíróság 2 év felfüggesztett börtönbüntetésről, 500 óra közérdekű munkavégzésről és 200 ezer dollár összegű kártérítés megfizetéséről is rendelkezett a "Queen Phara" néven a NinjaVideo arcaként is ismert nő esetében. Az elítélt három őrizetbe vett társa ellen szintén zajlik a bírósági eljárás. Korábban mindhárman beismerték bűnösségüket, jelenleg a bírósági ítélet kihirdetésére várnak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!