Berta Sándor

A Pegatron és a Foxconn gyárthatják az Apple következő termékeit

Az Apple már most megállapodott a partnercégeivel arról, hogy melyik terméket melyikük fogja gyártani. A következő két iPad-modellnél a Pegatron Technology cégre hárulhat főszerep, míg a Foxconn a következő iPhone készülékre összpontosít majd.

A DigiTimes tajvani IT-hírportál értesülései szerint az Apple már meg is bízta a Pegatron Technology nevű céget azzal, hogy vegyen részt a következő iPad-modell elkészítésében. Az új termék várhatóan márciusban jelenik meg a piacon, míg idén októberben debütálhat az almás cég új táblagépe. A Pegatront 2008-ban az Asusból szervezték ki és számos vállalat beszállítójaként dolgozik. Többek között részt vesz notebookok, netbookok, asztali számítógépek, játékkonzolok, mobil eszközök, alaplapok, tunerkártyák, LCD-televíziók, okostelefonok, beltéri egységek és kábelmodemek gyártásában is. Az Apple mellett a legismertebb ügyfele az Acer, az Asus, a Lenovo, a Fujitsu és a Toshiba.


A Pegatronnak 7-10 millió darab következő generációs iPad készüléket kell majd legyártania, ugyanakkor az iPhone okostelefonok esetében már nem ő kapta a megbízást, hanem az előállítási költségek alacsonyan tartásáról híres Foxconn Electronics (Hon Hai Precision Industry), amely jövőre kezdheti meg a gyártást. Az Apple képviselői állítólag igyekeznek elkerülni az újabb környezet- és munkavédelmi botrányokat, ezért többször is Kínába látogattak, hogy ellenőrizzék partnercégeik, elsősorban a Pegatron üzemeit és az ott dolgozók munkakörülményeit.

A Pegatron Technology gyártja majd a Lenovo ultrabookjait, emellett az Acer hasonló termékeinek és a Sony notebookjainak gyártási megbízását is szeretné megszerezni. Ezenkívül szintén a tajvani vállalat készíti majd a Sony PlayStation 4 konzoljait és szereli össze az Asus Eee Pad Transformer és Transformer Prime készülékeit. Ezekből idén összesen hatmillió darabot fog gyártani. A mostani hír megerősíti a tavaly év végi értesüléseket. Ezek szerint az Apple idén a teljes termékpalettáját megújítja és többek között új iPad modellekkel is jelentkezhet. Sőt, december végén az is kiderült, hogy február 24-én, Steve Jobs születésnapján jelenhet meg az új iPad.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!