Berta Sándor

Jövőre teljes termékpalettáját megújítja az Apple

Tajvani lapértesülések szerint az almás konszern 2012-ben teljesen új modellekkel jelentkezhet a piacon. Megújulhat többek között az iPad, az iMac, az iPhone és a Macbook Air.

A DigiTimes tajvani IT-portál - az amerikai konszern partnereitől kiszivárgott információk alapján - két hírében is arról számolt be, hogy jövőre új termékekkel jelentkezik majd az Apple. Korszerűsítik az iPad, az iMac, az iPhone és a Macbook Air hardveres felszereltségét; mindez azt jelentené, hogy gyakorlatilag a tengerentúli cég szinte teljes termékpalettája megújulhat. Az új iPad modellbe beépítendő alkatrészekkel kapcsolatos rendeléseket az amerikai cég decemberig leadja a partnereinek. Az Apple többek között azzal bízta meg a gyártókat, hogy két iPad prototípushoz is készítsenek kijelzőket, illetve LED-eket. A két prototípus kódneve J1 és J2. A TPK Holdings már ebben a hónapban elkészül az érintőképernyőkkel, míg a Wintek decemberre gyártja le a kijelzőket.


Az új iPad modellt várhatóan jövő márciusban mutatják majd be, de az már szinte biztos, hogy a neve nem iPad3 lesz. Vékonyabb lesz az elődeinél és hosszabb lesz az üzemideje. Az Apple egyáltalán nem áll nyomás alatt, hiszen az iPad 2 sikeres, így nincs miért rohanniuk, ugyanakkor valószínűsíthetően az utód érkezésére leghamarabb 2012 harmadik negyedévében kerülhet majd sor. Az iPad modellek mellett új iPhone és iMac készülékek is kaphatók lesznek, ezek várhatóan a jövő év második felében érkeznek majd.

Tim Cook, az Apple első embere október közepén - a vállalat üzleti eredményeinek ismertetésekor - úgy nyilatkozott, hogy: "Erős lendülettel haladunk a karácsonyi eladási időszak felé és valóban lelkesek vagyunk a jövőbeli termékeinkkel kapcsolatban."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • henrikk001 #42
    te amúgy gyűlölöd az Apple-t?
  • henrikk001 #41
    de, az olyan érintőképernyős telefonokat, AMIKET NEM PÁLCIKÁKKAL KELLETT BÖKDÖSNI, az Apple csinálta meg először. persze tudom, h szerinted az pont UGYANAZ, de hál'istennek a hozzád hasonlóan gondolkodó emberek vannak erőteljes hátrányban.
  • Doktor Kotász #40
    Új hír!

    A fagyi visszanyalt. Egy német bíróságon a Motorola (ha jól rémlik a Google felvásárolta a mobilüzletágát) betiltatta az iphone árusítását, ami egyben vonatkozik az ipadre is. Az Apple egy valamit ért el. Szemben találta magát az Androidban érdekelt összes gyártóval. Kétélú fegyverrel játszott, és most a nyakán mindenki más kése.
  • narumon #39
    Akkor írd már be, hogy szerinted ki írta, hogy a táblaPC-t az apple találta fel? Azt a gyereket én is lehülyézem!

    Viszont; a mostani táblaPC-k az apple ketyeréjét másolják nem az őst (mint ahogy az apple egy saját terméket hozott létre amely fényévnyire van az ősöktől). És, hogy ezen mit nem értesz azt meg én nem értem.
  • narumon #38
    "Tehát az ötletet lopta az Apple, de mindenkit perelne, hogy az ő ötlete volt."

    Erősen félrenézel valamit, senkit nem perelt be (eddig) az Apple az ötlet miatt. A design miatt már igen. Ami még véletlenül sem az ormótlan ronda szarokra hasonlít, hanem éppenhogy pont az általad csak "életérzésnek" nevezett termékre. Nem kicsi; nagyon. (és nem azért mert hülyegyerek szerint mindkettő egy kocka ami egyforma - mert a többi konkurencia terméke valahogy mégsem ugyanúgy néz ki)
  • Doktor Kotász #37
    "ugye te most véletlenül sem azokra az ormótlan, ronda szarokra gondolsz, amiket ilyen kis gagyi pálcikákkal kellett bökdösni? "

    Ezzel beismerted, hogy az Apple nem az első volt.
    Azok a készülékek 10 évesek is vannak. Mellesleg később megjelentek pálcikamentes telefonok is. Tehát az ötletet lopta az Apple, de mindenkit perelne, hogy az ő ötlete volt.
  • Doktor Kotász #36
    Olvasni megy már?

    Ha én azt írom, hogy az Apple nem volt első sem az érintőkijelzős telefonokban, sem tablet piacon, mert valaki ezt állította a blogon, akkor te ha elkezdesz velem ellenkezni, akkor az nyílván azért van, mert te nem így gondolod. Majd hozzá teszed, hogy senki nem mondta azt, hogy a tableteket az Apple találta fel, amit azzal folytatsz, hogy de.

    Ehhez csak annyit tudok hozzátenni, hogy idióta vagy.
  • henrikk001 #35
    "az iphone előtt egy évtizeddel már lehetett kapni érintőképernyős telefont.

    Az Applen kívűl csak a hülyék állítják azt, hogy az iphonet másolják a konkurensek. Szóval te is hülye vagy. Mert csak egy hülye nem látja az ellentmondás, hogy aki 10 évvel később készíti el az érintőképernyős telefont, mint mások, az nem lehet az első."

    ugye te most véletlenül sem azokra az ormótlan, ronda szarokra gondolsz, amiket ilyen kis gagyi pálcikákkal kellett bökdösni?
  • narumon #34
    Hmmm hát nézz csak szét; volt egy döglött PDA/érintőképernyős telefon piac, ami abban a formában senkinek sem kellett. (Egyértelmű hogy miért; szar, használhatatlan, ormótlan, randa, nehéz, idegesítő, [tetszőleges negatív jelző behelyettesíthető]). És valamiért a telefongyártók sem kapkodtak, hogy belépjenek erre a piacra.
    Majd jött az Apple és megmutatta, hogy lehet ezt máshogy is csinálni; működő érintő képernyővel, jó szoftverrel, jó designnal, sok és elérhető szoftverrel, megfelelő hátérrel! Sikeres lett! A konkurencia meg csak pislogott amikor rájött, hogy nem a koncepció volt a rossz hanem a termékük! És lám szépen lassan a többiek is ilyennel jöttek ki. Igaz évekbe telt mire normális lett nekik is a kijelzőjük meg a minőség és a körítés.
  • narumon #33
    Szerintem te vagy fogyatékos.
    Ki írta azt, hogy az Apple találta fel a tábla PC-t? Én még sehol nem olvastam csak te magyarázod ezt. És igen abban egyetértek, hogy a mostani táblákat az apple találta ki! Nem tudom ezen mit nem lehet érteni. Léteztek táblák csak nem ilyenek, nem így működtek, nem ezt tudták. Ahogy másik forumban is leírtam nem mehetsz vissza mindig az ősig, mert akkor a telefont nem a PDA-król lopták (amikről szintén meg van a véleményem), hanem BELL-től. Csak ez elég hülye megközelítés. Neumanntól lopta mindenki a számítógép ötletét. Ez is nagy baromság.

    És szerintem (és mások szerint is); nem életérzést adott el az Apple hanem egy jó minőségű és HASZNÁLHATÓ terméket, amik az "elődökről" abszolút nem volt elmondható. Ha ezt nem látod, vagy nem érted, hogy mit mondunk, akkor te vagy a szellemi fogyatékos / retardált.