Gyurkity Péter

CES 2012: Nokia Lumia 900 és Sony Xperia S

Két okostelefonnal indul hírsorozatunk a CES megnyitóját követően, mindkettő meglehetősen nagy kijelzővel, gyors processzorral, valamint néhány meglepetéssel érkezik a következő hónapokban.

A Nokia újdonságáról már korábban is napvilágot láttak különböző hírek és mendemondák, tudhattuk előre, hogy a Lumia 800 nem sokáig lesz a család zászlóshajója. A Lumia 900 a CES első napján mutatkozott be a nagyközönség előtt, azzal az ígérettel, hogy hamarosan Észak-Amerikában is újult erővel lesznek jelen a szegmensben, mégpedig az AT&T szolgáltatóval közösen, exkluzív kapcsolat keretében.


A Lumia 900 4,3 hüvelykes ClearBlack AMOLED-érintőképernyőt kapott, amely 800 x 480 pixel felbontást támogat. Ehhez ezúttal 512 MB RAM, hátoldali 8 megapixeles kamera (amely valószínűleg ugyanaz mint amit a közvetlen elődön is láthattunk), elülső kamera, valamint 1,4 GHz-es egymagos Qualcomm Snapdragon processzor, illetve egy 1840 mAh-ás akkumulátor járul, amely a hivatalos beszámoló alapján 7 óra beszélgetést és 300 óra készenléti időt engedélyez számunkra. Az árról egyelőre nem esett szó, Stephen Elop mindössze annyit mondott, hogy agresszív árazással készülnek.


A Sony a maga részéről egy újabb példányt mutatott be az Xperia családon belül, ez az Xperia S nevet kapta. A készülék szintén a CES első napján mutatkozott be, szintén 4,3 hüvelykes kijelzővel, 1,5 GHz-es processzorral, 1GB memóriával, 16, illetve 32 GB-os belső tárolóval. A kijelző legfeljebb 1280 x 720 pixel felbontást támogat, a hátoldali kamera 12 megapixeles, Sony Exmor R szenzorral, ezt egy elülső 1,3 megapixeles kamera egészíti ki. A szoftveres oldalon Android 2.3 dolgozik. A megjelenés az első negyedévben esedékes.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • asysoft #8
    Nekem is, bár az első koncepció képek szerintem tetszetősebbek voltak, illetve az N8 stílusa is jobban bejött - mondom ezt úgy, hogy N9/L800 duóhoz nem volt még személyesen szerencsém.
    Ez a Sony is szépre sikeredett, ha esetleg Androidos eszköz beszerzésén törném a fejem, biztosan S(E) készülékei között néznék szét első körben, bár ezt inkább a támogatás miatt tenném:)
  • Guren #7
    kurvára bejönnek nekem kinézetre ezek a nokiák.
  • cloud.strife #6
    ésugye legalább ezek nem majmolják az iPhone-t. :)

    Sony teló amúgy nagy LIKE! :)
  • mrlujoak #5
    Hivatalosan a 2.
    Mivel a CES ugye Las Vegas-ban van, ezért hazai pályán az első SONY Xperia az ion lett... Így nekünk európaiaknak a második jutott :)

    De viccet félretéve igen, az első itthoni, ergo nemzetközi Sony Xperia az Xperia S. Ami még zavarba ejtheti a nézelődőket az az, hogy a CES előtti fotók jó nagy részén "még" Sony Ericsson díszeleg az előlapon, ami szintúgy igaz a CES-en és előtt kiosztott modellekre is, ám a piacra kerülésükkor már ismét Sony fog trónolni az előlapon...
  • SanMaster #4
    Nem tudom, hogy feltűnt, de nekem elsőre nem is, hogy nem Sony Ericsson van a telefonon, hanem csak Sony. Ez az első ilyen telefon
  • mrlujoak #3
    Eléggé összecsapott bemutatót kapott az Xperia S.
    Eleve nem derül ki a cikkből, hogy az a 1,5 GHz-es processzor 2 magos, de az sem, hogy az a HD felbontású 4,3"-os kijelző az elődökhöz képest Bravia Engine...

    Mitöbb, az a kis "dísz" sem került kiemelésre, ami ugye átlátszó részt képez a telefon testén... Természetesen ICS-is elérhető lesz rá.
  • mesyre #2
    A Sony emlékeztet a HTC HD2-re. Nagyon szép! Like :)
  • ADAMEX9 #1
    Mindkettő igazán tetszetős darab!