Berta Sándor

Az LG, a Samsung és a Sony a Google TV mellett

Közel sem tett le az egyik legambíciózusabb projektjéről a webes keresőcég. A Google TV fejlesztése folytatódik, igaz a Logitech helyett már más partnerek vesznek részt a programban.

Mickey Kim, a Google TV ügyeiért felelős menedzser blogbejegyzésében ismertette a projekttel kapcsolatos újdonságokat. Kiderült, hogy a Google-TV fejlesztése egyáltalán nem torpant meg és a hivatalos partnerek már a Consumer Electronics Show-n bemutatták a kompatibilis készülékeiket. A Google TV legfontosabb partnerévé a Logitech helyett az LG Electronics lépett elő. A dél-koreai konszern már a CES-en kiállította L9 chipsetjével szerelt televízióit. A vállalat közölte, hogy az LG Smart TV a Google Android operációs rendszerére épül majd és támogatja fogja a 3D-s megjelenítést is.


Szintén a projekt támogatói között említhető a Marvell Technology és a Mediatek. Mindkét cég chipeket fog gyártani a Google TV számára. A Marvell a Foresight nevű platformját az Armada 1500 HD SoC-chip köré építi és a Qdeo videotechnikájával társítja, utóbbi ugyanis támogatja a 3D-s videók és az összetettebb 3D-s grafikák megjelenítését is. Emellett a webes tartalmak is zökkenőmentesebben játszhatók le a segítségével.


A Samsung várhatóan már az idén piacra dobja Google TV kompatibilis termékeit, és ugyanezt tervezi a Sony is, amely már a CES keretében bemutatta különböző készülékeit. Végül, de egyáltalán nem utolsósorban támogatja a programot a Vizio is, amely szintén az idei CES-en prezentálja kompatibilis eszközeit. A projekt célja, hogy egyetlen egységes felületen tegye hozzáférhetővé a televíziós tartalmakat és a webes videókat. Egy kereső segítségével a felhasználók további online anyagokat érhetnek majd el. A Google TV Európában várhatóan már az idén elérhető lesz.


Tavaly novemberben derült ki, hogy a Logitech teljesen kiábrándult a tervekből és a svájci vállalat helyét az LG veheti át. A Google a bejelentést megelőzően már frissítette a szolgáltatást, amelynek használata még egyszerűbbé vált és a felvételek jobban igazodnak a televíziók képernyőjén elvárthoz. A társaság azt szeretné, hogy több alkalmazás jelenjen meg a platformra, ezáltal folyamatosan bővüljön az elérhető funkciók száma. A Google-TV használói immár hozzáférhetnek az Android Market kínálatához is. Az új verzió az Android 3.0-ra (Honeycomb) épül. Módosították a kezelőfelületet és a szolgáltatást mélyebben integrálták a YouTube rendszerébe. Egy új program tovább javít a HD felbontású felvételek streamelésén és hatékonyabb együttműködést tesz lehetővé a cég keresőjével.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!