Berta Sándor

Új céget alapított Ray Ozzie

Az egykor Bill Gates utódjának tartott menedzser új vállalatot hozott létre, amelynek terveiről meglehetősen keveset lehet tudni. Ray Ozzie azonban meglehetősen ambíciózusnak tűnik.

A Boston Globe közlése szerint az új cég neve Cocomo és Ozzie, illetve kollégái jelenleg is munkatársakat keresnek. A Cocomónak még nincs hivatalos irodája vagy telephelye, ugyanakkor azt már lehet tudni, hogy kik az alapítók. Ray Ozzie, a Microsoft volt szoftverfejlesztésekért felelős főtervezője mellett két további egykori Microsoft-munkatárs található a vezetők között, egyikük Matt Pope menedzser, míg a másik Ransom Richardson.


A Cocomo már közzé is tett egy álláshirdetést, ami szerint a társaság egy új kommunikációs terméket akar piacra dobni. A középpontban a felhasználók közötti közösségi interakció áll, Ozzie és társai ehhez akarnak megfelelő eszközöket készíteni. A szoftverek számára platformként az okostelefonok és a táblagépek jöhetnek szóba. A kezelőfelület megalkotásához olyan tervezőket keresnek, akiknek van tapasztalatuk az Apple iOS és a Google Android operációs rendszerével. Lényeges, hogy a jelentkező Bostonban dolgozzon, a másik lehetséges helyszín Seattle. Elvárás továbbá a különböző közösségi szolgáltatások (Facebook, Google Plus, Twitter) és a klasszikus fejlesztői megoldások (JavaScript, HTML/CSS) ismerete.

Az 56 éves Ray Ozzie 2010 októberében távozott váratlanul a Microsofttól. A szakember 2005-ben került a szoftveróriáshoz, és alig egy esztendővel később átvette az üzleti ügyektől visszavonuló Bill Gates helyét. Ray Ozzie volt az, aki a számítási felhő technológia irányába vezette a céget. A lelépés híre azt jelentette, hogy az egykori agytröszt - Bill Gates, Craig Mundie, Ray Ozzie és Steve Ballmer - a múlté lett. Ozzie a távozása után egy olyan jövőképet festett le, amelyben már nem lesznek PC-k.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)