Gyurkity Péter

Panasonic zászlóshajó, Xperia Nozomi képek

A Panasonic nagyon is komolyan gondolja Európában esedékes újbóli megjelenését, ehhez most friss képeket szolgáltatott, míg az Xperia család zászlóshajójáról külső források által bukkantak fel felvételek.

November legvégén mi is beszámoltunk arról, hogy a Panasonic, hosszú szünet után, szeretne visszatérni az öreg kontinensre, mégpedig több eltérő okostelefonnal. A lépést az elemzők többsége igencsak bátor húzásnak minősíti, annál is inkább, mert a HTC nemrég jelezte, hogy novemberhez képest 30, éves viszonylatban pedig 20 százalékkal estek vissza eladásai. Ha a vezető gyártóknak ilyen nehéz dolguk van, brutális körülmények között kell majd bizonyítania a visszatérőnek.


Igyekeznek is mindent megtenni, hogy folyamatosan szolgáltassák az újabb és újabb részleteket, ezúttal például hivatalos sajtóközlemény, valamint képek jelentek meg, tanúbizonyságaként annak, hogy gőzerővel dolgoznak az új készülékeken. A renderképeken az állítólagos első érkező szerepel, amely mintegy referenciakészülékként bukkan majd fel Európában, ehhez képest pozicionálnák a család további tagjait. Sok hardveres részletet nem árultak el, az viszont biztos, hogy 4,3 hüvelykes OLED-érintőképernyő, valamint qHD (960 x 540 pixel) felbontás szerepel majd a listán, fekete és ezüst színű, víz- és porálló burkolattal. Az NFC logó szintén megtalálható a készüléken, így a mobilfizetés sem lesz majd gond.


A Sony Ericsson szintén zászlóshajón dolgozik, amely Xperia HD, illetve Nozomi néven jelenne meg a boltokban. A nagy felbontású felvételeken végre elülső kamerát, külön kamera gombot, HDMI portot, valamint hiányzó microSD-bemenetet látunk, a hírek szerint pedig ehhez a belsőségek terén 4,3 hüvelykes érintőképernyő (1280 x 720 pixel felbontással), 12 megapixeles hátoldali kamera, valamint 1.5 GHz-es ikermagos processzor társul, 16 vagy 32 GB-os belső tárolóval, 1 GB RAM mellett. Az akkumulátort a jelek szerint nem vehetjük ki, a szoftveres oldalon pedig Android 2.3.5 dolgozik.


A Microsoft háza táján is zajlanak az események, itt a Windows Phone részleg élén történt személycsere, az alig 18 hónapja kinevezett Andy Lees helyét ugyanis Terry Myerson foglalja el, az eddigi cím nélkül, annak elhagyásával. Jövőre fontos feladatok várnak a csoportra, a cégnél ugyanis áttörést várnak a Windows Phone 8 megjelenésétől.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • ozdimorgo #10
    Nem vagyok megrögzött környezetvédő, de... !
    Undorító - nincs elég szemetünk...
  • ozdimorgo #9
    Kinek mi a szép?
    Ha mindenkinek ugyanaz lenne a "szép" akkor minden kütyü egyformán nézne ki...
    Én ott sokalltam be, hogy az akkumulátort nem lehet kivenni- örökéletű akksikat raknak bele???
    Ez tipikus példája a "használd és dobd el" filozófiának.
  • a_n_d_r_e_w #8
    A Panasonic szerintem nagyon szep a maga egyszerusegevel, de a sony csunya. Ott inkabb az Arc ami igazan egyedi es szep, en azt a vonalat vittem volna tovabb
  • coolbboy83 #7
    Igazából tökmindegy ! Úgyis az dönt, hogy kinek mire van szüksége....
    Valakinek a pontagyú iOS, van akinek a szaggatós szar android, valakinek meg a hú de gáz WP7 ... nyilván mindig lesz olyan akinek semmi nem jó :-)

  • who am I 7 #6
    semmi nincs benne, és nem mondanám szépnek.Detto nokia X6-os...persze, ettől még az egyen samuk rondák, akkor inkább ez.De formára a szifon 4 ami bejön, csak ne az a pontagyú os lenne rajta.
  • GazCamp3r #5
    kurva fontos ám már az első hozzászólásban az apple-t idevenni, és elkezdeni az anyázást...

    mellesleg nézd meg az SGS2-t, nem sok köze van az iphone-okhoz (csak jobb náluk ASDA:S)

  • RoadkilleR78 #4
    Nem tehetik a hátlapra, mert azt biztos levédte az Apple :-)
  • freemanone #3
    vagy inkább az elejéről lehetne levenni és CSAK a hátlapra tenni :)
    Utálom, hogy a szép telefonokat elcsúfítja az a sok ronda cégnév.... tegyék a hátára!
  • coolbboy83 #2
    Azért a hátára is elfért volna egy szép ezüstösen csillogó Panasonic logó
  • coolbboy83 #1
    Panasonic nagyon jól néz ki. Sony is szépet alkotott... Úgylátszik kéne a Samunak 1-2 designer, mert itt a bizonyíték - hogy nem muszály az Apple iPhone-t lekoppintani :-)