Gyurkity Péter

Jön a Panasonic Eluga

A Panasonic hazai pályán, valamint Európában is bemutatja új fejlesztését, amelytől sikeres rajtot várnak. A második negyedévben ezalatt felgyorsul az Android 4.0 terjeszkedése, mielőtt befut a közvetlen utód.

Már korábban is beszámoltunk arról, hogy a Panasonic - hosszú szünet után - visszatér a mobil szegmensbe, és saját okostelefonokat dob majd piacra. Immár hivatalos, bár nem éppen pontos dátum is rendelkezésünkre áll, jóllehet a hardveres részletek jó része még homályba burkolózik.

A cég európai oldalán arról olvashatunk, hogy az Eluga névre keresztelt telefon (amely P-04D néven mutatkozik be Japánban) valamikor április folyamán bukkan fel, néhány nappal a japán debütálás után. A gyártó 4,3 hüvelykes EL-kijelzőt ígér, 540 x 960 pixeles felbontást, vízálló és porálló külsőt, mindössze 7,8 mm-es vastagságot, az első körben Android 2.3 kíséretében. A Personal Protection biztonsági funkciókat takar, amelyek elsősorban az üzleti szférában tevékenykedők igényeit hivatottak kiszolgálni, emellett pedig WiFi és Bluetooth elérés is megtalálható a listán.


Panasonic Eluga

Ágazati források szerint a második negyedévben jelentős mértékben felgyorsul majd az Android 4.0 térhódítása, annak üteme, ahogy egyre több gyártó mutat majd be ilyen megoldásokat, illetve teszi elérhetővé a frissítést meglévő készülékein. Ebben nemcsak az olyan nagyoknak jut majd fontos szerep, mint a Samsung, a HTC, vagy a Sony, de a kínai gyártóknak is, akik viszont várhatóan a belépő szintet is megfelelő megoldásokkal fedik majd le. Jelenleg az Android 4.0 a platformon belül mindössze 2-3 százalékos részesedéssel bír, ez a következő három hónapban megugrik majd.

A harmadik negyedévben azonban máris befuthat a következő verzió, az Android 5.0 - a gyors generációváltás többek szerint nem tesz igazán jót ennek az ökoszisztémának.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • jézusom #6
    Tényleg lesz wifi, meg bluetooth a telefonban? Aztaaaaa
  • skinnyman #5
    Amúgy elég komoly összegekkel mernék fogadni rá, hogy következő Android verziószáma nem 5.0 lesz, hanem 4.1, nem valószínű, hogy bármi indokolná az ekkora ugrást, az ICS tovább csiszolása lesz lényegében...
  • lenox01 #4
    Évente van egy darab frissítés. Bazi gyorsan jönnek ám.
  • gosub #3
    5.0 talán azért kell ilyen gyorsan mert keleten-kínában balszerencsét hozó szám a 4 :)
  • lenox01 #2
    Ne zavarjon hogy a tablet/telefon összevonás már megtörtént a 4.0-ban.

    Jó reggelt.
  • Inquisitor #1
    Tartom, hogy az 5.x rendszer a Lépes-méz (3.x) leváltása lesz és vagy a telefon/tablet rendszer összevonása.