Berta Sándor

3 hónapon belül elkészülhet az új iPad

Tajvani lapértesülés szerint legkésőbb három vagy négy hónapon belül piacra kerülhet a legújabb iPad modell. Az új információ megerősíti a korábban megjelent hírt.

A DigiTimes tajvani IT-portál az Apple beszállítóitól kiszivárgott információkra hivatkozva azt írta, hogy az új iPad akár 2012 márciusában bemutatkozhat. Az Apple partnercégei már felkészültek az új modell gyártására és ezzel párhuzamosan csökkentették az iPad 2 készülékek alkatrészeinek gyártását. Az idei esztendő utolsó negyedévében a vállalatok 14-15 millió darab iPad 2-t készítenek, azonban 2012 első negyedévében ezt a mennyiséget 4-5 millió darabra csökkentik majd. Az új táblagépből a jövő esztendő első negyedévében várhatóan 9,5-9,8 millió darabot fognak készíteni és a Foxconn Electronics már februárban elindíthatja a sorozatgyártást.


Az elmúlt hetekben több információ is nyilvánosságra került. November végén a The Wall Street Journal számolt be arról, hogy a Sharp szállíthatja az új iPad táblagépek érintőképernyőit. A két konszern közötti kapcsolat ráadásul erősödött az elmúlt hónapokban, hiszen az Apple augusztusban bejelentette, hogy 1,3 milliárd dollárral támogatja a Sharp LCD-gyárának építését. Erre a Samsunggal folytatott jogi vita miatt volt szükség. A kameyamai Sharp-gyárat várhatóan jövőre nyitják meg és ott kizárólag az Apple számára készülnek majd termékek. A Sharp már most is szállít kijelzőket az Apple iPhone készülékeihez.

A DigiTimes mostani anyagával megerősítette azt a novemberi értesülést, miszerint az Apple jövőre a teljes termékpalettáját megújítja és többek között új iPad modellekkel is jelentkezhet. Az új táblagépbe beépítendő alkatrészekkel kapcsolatos rendeléseket az amerikai cég decemberig leadja a partnereinek. Az Apple többek között azzal bízta meg a gyártókat, hogy két iPad prototípushoz is készítsenek kijelzőket, illetve LED-eket. A két prototípus kódneve J1 és J2. A TPK Holdings már novemberben elkészült az érintőképernyőkkel, míg a Wintek decemberben gyártja le a kijelzőket. Ugyanakkor az már szinte biztos, hogy az új modell neve nem iPad3 lesz, továbbá vékonyabb lesz az elődeinél és hosszabb üzemidővel fog rendelkezni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • uniu #1
    "Ugyanakkor az már szinte biztos, hogy az új modell neve nem iPad3 lesz, továbbá vékonyabb lesz az elődeinél és hosszabb üzemidővel fog rendelkezni." - Berta Sándor szubjektív véleménye szerint.