Berta Sándor

Érkeznek az AMD saját memóriái

Biztossá vált, hogy az AMD új termékekkel jelenik meg a hardverpiacon. A közeljövőben megjelenhetnek a boltok polcain a cég matricájával ellátott memóriamodulok is.

A vállalat meg akarja könnyíteni a vásárlók számára a döntést és a platformjaihoz saját DDR3-as RAM-okat is kínál majd a jövőben. A memóriákat nem a társaság fogja gyártani, hanem egy együttműködés keretében a Patriot Memory, az új termékek terjesztéséről pedig a VisionTek Products gondoskodik majd. A kaliforniai társaság ezzel egy újabb piacon akarja megvetni a lábát, és egyben biztosítja, hogy a felhasználók olyan memóriákat kaphassanak, amelyek száz százalékosan együttműködnek a platformjaival.


Az AMD-nek bőven van tapasztalata a memóriák területén, mivel éveken át tesztelte és vizsgálta a Radeon-sorozatú videokártyák memóriáit. Mindez most jól jöhet, a cég ugyanis meg akar bizonyosodni arról, hogy a saját neve alatt piacra dobott termékek megfelelnek bizonyos követelményeknek és száz százalékosan kompatibilisek a processzoraival, az APU- és a GPU-egységeivel, illetve a chipsetjeivel. A modulok tervezésénél azonban nem csak a kompatibilitás volt fontos szempont, hanem az is, hogy a DDR3-as RAM-ok megfelelő sebességen és stabilan működjenek.


Az új modulok 2, 4 és 8 gigabájtos változatban lesznek kaphatók, s egyelőre kizárólag asztali számítógépekhez készülnek. A hagyományos RAM-ok 1333 és 1666 MHz-en, míg a Radeon Edition sorozatba tartozó termékek 1866 MHz-en működnek. Az új memóriákat egyelőre csak az Egyesült Államokban és Kanadában lehet majd kapni, legelőször az Amazon és a Best Buy kínálatában lesznek megtalálhatók. Az AMD RAM-jairól az első információ augusztus elején bukkant fel. Az első Radeon márkanévvel ellátott modulokat Japánban lehetett megvásárolni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • muzzyka #6
    Erre kíváncsi vagyok. Ha ez javítani fog a teljesítményen, ám legyen. AMD proci es graf mellé jöhet a ram is. Csak legyen értelme, és persze az ár sem másodlagos. Ennek a legnagyobb nyertese a patriot lesz :) mondjuk van tőlük egy gyors 8 gigás USBm, ki is lett mosva a zsebemben és simán müxik.
  • sanyicks #5
    Sehogy, ugyanolyan bullshit mint a ventillátoros hűtőbordás extreme ghettoblaster ultraájhéttuningedisönök
  • liberty2 #4
    Nem vagyok márkafüggő egyáltalán, de erre nagyon kíváncsi lennék, hogy mégis hogyan lehet egy RAM-ot optimalizálni egy alaplaphoz.
  • freemanone #3
    Kicsit lassúcska.....
    Ez úgy néz ki mintha a patriotnak nem volt képe kiadni a gagyibb moduljait, inkább odaadta átmatricáztatni AMD-éknek.
    De a brand buzik tuti ezt fogják venni :)
    pontos spec: [link]
  • Cat #2
    Ne zavarjon, hogy már rég nincs ATI.
  • hunwhite #1
    Mennyibe is fog kerülni? :O A hozzám hasonló emberkéknek biztosan fontos lesz a 3 'A' !
    Asus,AMD,ATI :D