Napi Online

12 milliárd forint a kistelepülések internetre kötéséhez

Megkezdődött a kistelepülési internetes optikai hálózat fejlesztését elősegítő program társadalmi egyeztetése.

A GOP-2011-3.1.2. kódszámú pályázat véleményezésére − amely az ujszechenyiterv.gov.hu partnerség aloldalán érhető el − 2011. november 24.−december 8. között van lehetőség. A programban a korszerű üzleti környezet részét képező infokommunikációs infrastruktúra kiépülését akarják elősegíteni azokon a jellemzően elszórt kistelepülések alkotta területeken, amelyeken állami segítség nélkül ez nem valósulna meg.

Szakzsargonban fogalmazva a cél az, hogy a támogatott beruházással az érintett településeken nyílt hozzáférést (open access) biztosító, technológiasemleges körzethálózati csatlakozás épüljön ki. A pályázat keretében megvalósuló projektek támogatására 12 milliárd forint áll rendelkezésre; a vissza nem térítendő támogatás összege minimum 100 millió, maximum hárommilliárd forint lehet. Az elnyerhető támogatás maximum az összes elszámolható költség 30−70 százaléka lehet.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Cat #2
    Ezeket cégek igénylik, pl. a Synergon ebből kereste degeszre magát.
  • caprocorno #1
    Ez mind szép és jó, de egy baromság! Az elszórt, elzárt kistelepülés, honnan veszi majd a 70-30 százalék önrész, mikor a minimálisan igényelhető támogatási összeg 100 millió Ft. Ugye nem képzete senki, hogy ezeknek a kistelepüléseknek lesz erre pénze? Ez több évi komplett költségvetésükkel ér föl. Vicc az egész. Csak azt szeretném egyszer tutira megtudni, hogy az ilyen föl nem használt milliárdoknak mi lesz utána a sorsa.