Berta Sándor

Közösségi hálózatot hoz létre a Microsoft

A redmondi vállalat Fuse Labs nevű kutatólaboratóriumában gőzerővel dolgoznak a szakemberek a Socl nevű projekten, amely egy közösségi hálózat létrehozására irányul.

A The Verge nevű IT-portál számolt be a Microsoft legújabb fejlesztéséről. A Fuse Labs olyan projektekkel foglalkozik, amelyek a közösségi hálózatokhoz és a valós idejű adatmozgásokhoz kötődnek. A munkák közül kiemelkedik a Socl, amelynek részleteibe Thomas Houston kapott bepillantást. Az újságíró szerint a Socl nem azonos azzal a Tulalip nevű szolgáltatással, ami idén júliusban a socl.com címen rövid ideig elérhető volt a felhasználók számára.


A Socl a külcsínt tekintve nem igazán különbözik napjaink közösségi portáljaitól és a funkciói is meglehetősen korlátozottak. A Socl.com zárt bétaszakaszban van és a kezelőfelületét tekintve nagyon hasonlít a Facebookra. A navigációs elemek a bal oldalon találhatók, középen van egy hírcsatorna és a kereső, míg a személyek meghívását rejtő és más menüpontok a jobb oldalra kerültek. A kereső a Bingre, míg a Socl a HTML5-re épül.


A látogatók a segítségével legfeljebb a barátaikat követhetik az interneten, ugyanakkor nem hozhatnak létre különböző listákat, csoportokat. A Socl kulcseleme egy olyan kereső, amely lehetővé teszi, hogy a felhasználók megoszthassák a keresési címszavakat másokkal. Emellett ezek a címszavak elláthatók tagekkel is és így el is tárolhatók. Ezenkívül a Socl rendelkezik egy Video Party nevű integrált chatfunkcióval, aminek segítségével az emberek közösen nézhetik meg a kiválasztott YouTube-filmeket.


A Socl Houston szerint jelenleg egy kutatási projekt, amelynél még teljesen nyitott az a kérdés, hogy lesz-e termék belőle vagy sem. A Microsoft mindenesetre nyilvános tesztet szeretne, mivel kíváncsi arra, hogy mit szólnak az elképzeléshez az internetezők. A Microsoftnak már most van egy közösségi hálózata, az Xbox Live, amely lehetővé teszi, hogy az Xbox konzolok tulajdonosai egymással, illetve egymás ellen játszanak és chateljenek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • finizlik #52
    :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D::D:D:D:D
  • Rapid81 #51
    Látom, hogy annyira sötét, intelligencia nélküli f@szbukidióta vagy, hogy még arról sincs fogalmad sem, hogy mit jelent az alternatíva szó.

    Olvass utána:
    http://idegen-szavak.hu/alternat%C3%ADv

    A többire meg csak annyit, hogy az nevet, aki utoljára nevet... A vak embernek nem lehet elmagyarázni, hogy milyen látni és amint látom, neked fogalmad sincs, hogy mi folyik körülötted.
  • finizlik #50
    Attól hogy mindkettő oprendszer NEM alternatívája a másiknak.

    Nem magyarázom mert úgysem érted meg.

    Van FBI iroda és KIT ÉRDEKEL? Igen a MAGYAR hatóságnak természetes kiadják az adatokat, de persze a foglyokat nem. AHa értem :D:D

    Te annyira hülye vagy hogy az már fájdalmas. Imádom az ilyen totális kontroll behaluzó barmokat. Ugyan ezt játszottátok el TI a mobiltelefonnál a bankkártyánál az utcai kameráknál stb. Szánalmasak és idióták vagytok.

    Ha a totális kontroll hozzá segítem a nevemmel, születési időmmel meg a koncertre járási dátumaimmal meg 1-2 illuminált képpet akkor hajrá, ezt a totális kontrollt bármikor elfogadom :D:D:D
  • Rapid81 #49
    Te aztán iszonyat sötét vagy.

    Tudod, hogy mi a Linux? Egy operációs rendszer. És a Windows? Igen, az is egy operációs rendszer! Ugyanolyan, mint a Borsodi sör, meg a Soproni sör. Sör-sör, de van aki ezt szereti, van aki meg azt, ergo, alternatívái egymásnak.

    Amúgy meg szerinted a kormányzati szerveknek nincs hozzáférése a levelezéseidhez? Szerinted az iwiw-et és a myvip-et ki üzemelteti? Ja persze, a f@szbuk nem magyar, de tudod a magyar hatóságok kapcsolatban állnak külföldi kollégáikkal és azt kérnek ki, amit akarnak, mivel a f@szbuknak kutya kötelessége kiadni. Itthon is van FBI iroda, tudtad? Nem tűnik fel, hogy a jelenlegi kormányzat (világméretben, nem csak itthon) a totális kontrollra játszik, te meg önként veszel részt benne, b@sszus!
  • Gladiator #48
    "Erre nem tudok mit mondani ebből látszik, hogy rettentő hülye vagy a témához."

    Te meg valszeg elsorozted az agyad a haverjaiddal, mert azt se latod mire irtam. Segitek:

    "a Google vagy a Facebook feltérképezi az egész személyiséged hozzá az egész kapcsolatrendszered. Olvassa a levelezésed és figyeli mint dumálgatsz a haverjaiddal"

    Te ezt hogy maskepp ertelmezned?:)
  • Mardekár #47
    Én üdvözítem a hírt. Nem vagyok egy nagy közösségi portál felhasználó, de az biztos, hogy jobb ha 100 oldal van, mintha csak egy. Csökkenti a face monopóliumát. Továbbá az, hogy több közösségi oldal van/lesz, az a adatvédelmet is erősíti. Képzeljétek csak el, ha a cégek az általuk ismert adatsértéseket elkezdik ellenőrizni a konkurencián ;)
  • finizlik #46
    feles ő megmagyarázza hogy van rá másik 21321321 program.
  • fergusonpapa #45
    Sokan mondják nincsenek fent ,inkább haverokkal vannak és kocsmáznak etc.

    Kérdem én,egy ilyen találkozót h beszélsz le ha minden haverod legalább 2-3 kilométere lakik töled.hm?? Hát igen felivod lacikát aztán pistikét,azután zolit de neki nem jó,ezért ujra felhivnia többit h milegyen legyen e máskor ez számomra egyenlö a költségel.

    Facebookot lehet jól és rosszul is használni.Egy ilyet találkozott meg 10perc megdumálni.EGYSZERÜ?? IGEN, INGYENES?? IGEN...AKkor meg??!

    Ingyen dumálhatsz távolabbi ismeröseiddel,és öszsehozhatsz találkozokat,de ha az ember sürü programok közt él,jó érzés kicsit beszélgetni haverokkal othon.

    Mindezt ingyen,nekem ez a facebook hogy könnyen elérek bárkit.


    Az meg h a sok tini szar,egésznap rajta van ö baja,ez egy eszköz használjuk ésszel!
  • dyra #44
    kezdünk értetlenbe váltani, na itt fejeztem be. Nyomogasd a lájkokat!
  • finizlik #43
    A linux nem alternatívája a windows-nak hanem a windows-t kiváltó oprendszer.

    Miért lenne alternatívája egy teljesen más rendszer egy másiknak?

    FAIL.