Gyurkity Péter

Nokia 603, HTC remények

Bár a Nokia 800-ról még csak külső források számoltak be, kisebbik testvérét immár hivatalosan is bejelentették, miközben a HTC reményét fejezte ki a Windows Phone 7.5 és saját jövőbeni szereplését illetően.

Néhány nappal ezelőtt mi is írtunk a Nokia 800 várható érkezéséről, ezt azonban továbbra is pletykaként illik kezelni, mivel hivatalos megerősítés nem futott be. A Nokia 603 viszont már biztosan megjelenik, hiszen a gyártó saját honlapján olvashatjuk annak részleteit, technikai jellemzőit és a várható árat - lássuk a medvét!


A Nokia 603 eszerint 3,5 hüvelykes karcmentes ClearBlack érintőképernyőt kap, amely 640 x 360 pixel felbontást támogat. A telefon pontos mérete 113,5 x 57,1 x 12,7 mm, súlya 109,6 gramm, ehhez pedig fekete és fehér külső, opcionálisan válaszható színes hátlap, 1 GHz-es processzor, 2 GB-os belső tároló, egy 5 megapixeles hátoldali kamera (720p felbontású videók készítéséhez), valamint NFC, WiFi, Bluetooth 3.0, A-GPS, FM rádió, illetve microUSB társul. Az operációs rendszer feladatait a Symbian Belle látja el, vagyis nem WP7 okostelefonról van szó, ezzel pedig a gyártó ismételten hitet tesz saját platformjának megmaradása mellett (ami kissé furcsa, hiszen hónapok óta csak arról lehetett hallani, hogy a Microsoft szoftvere veszi majd át annak helyét). A Nokia 603 200 euró körüli áron érkezik, mindenféle adó és szolgáltatói kedvezmény előtt.


A Windows Phone 7, pontosabban az új Mango verzió kapcsán már több nagyobb cég nyilatkozatát olvashattuk, ezúttal pedig a HTC észak-ázsiai részlegének elnöke beszélt az operációs rendszerrel kapcsolatos reményeikről. Elmondta többek között, hogy bár a WP7 több fontos szempontból is hátrányban van riválisaival szemben (úgy mint felhasználóbarát kezelőfelület, a rendelkezésre álló külső appok száma, illetve a kínai nyelv támogatása), a Mango több ilyen lyukat is befoltoz a szoftveren, így immár sokkal jobban támogatják a különböző helyi tartalmakat és a kínai nyelvet. Éppen ezért bíznak abban, hogy az utolsó negyedévben jelentős mértékben megugrik a leszállított készülékek száma, a platform pedig erősödni fog.

A HTC egyébként Észak-Ázsiában három éven belül szeretné megelőzni a jelenleg abszolút elsőnek számító Samsungot, ezzel pedig átvennék a vezetést a régióban a leszállított okostelefonok terén.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Darth Dave #2
    Sza..sza...sza... ratyi Nokia
  • pasi29uk #1
    Masszív példánynak néz ki.