HENT hírlevél

Fellebbezések a brit kalózkodás elleni törvény ellen

Tovább hátráltathatja a brit kalózkodás elleni törvény végrehajtását, hogy a fellebbviteli bíróság engedélyezte két internetszolgáltató fellebbezési kérelmének benyújtását. A BT és a TalkTalk a brit a törvény európai joggal való összeegyeztethetőségét kérdőjelezi meg.

A The Guardian beszámolója szerint jövő év elején tarthatja első meghallgatását a BT és a TalkTalk által benyújtott fellebbezés ügyében a brit fellebbviteli bíróság. A két internetszolgáltató a Gordon Brown kormány által elfogadott Digital Economy Act intézkedései okán indított eljárást, amely állásfoglalásuk szerint nem áll összhangban az Európai Unió irányelveivel, továbbá adatvédelmi aggályokat is felvet.

A törvény kötelezné a szolgáltatókat, hogy írásban figyelmeztessék illegálisan letöltő előfizetőiket. A brit kormány jövő év elejére tervezte a rendszer elindítását, de a fellebbezés miatt ez akár hat hónapot is csúszhat, amíg a bíróság tisztázza a vitás kérdéseket. A jövő év elején esedékes első meghallgatás három bíró részvételével zajlik majd, amelyek egyike az eljárási szabályok szerint az uniós jogra vonatkozó tapasztalattal is kell rendelkezzen.

Korábban a bíróság elutasította a szolgáltatók keresetét, és szabad utat adott a törvény végrehajtásához, egyedül a rendszer felállítási és fenntartási költségeinek megoszlását tekintve javasolta a kormányzati felülvizsgálást.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!