Berta Sándor

Kivizsgálják a HTC Apple elleni panaszait

Amint arra számítani lehetett, koránt sem lesz egyszerű dolga a szabadalmi perekben az Apple-nek. A Google és szövetségesei ugyanis keményen és ami még fontosabb, eredményesen védekeznek.

A Nemzetközi Kereskedelmi Bizottság (ITC) bejelentette, hogy megalapozottnak találta a HTC beadványát és kivizsgálja az abban foglalt állításokat. Mindez azt jelenti, hogy az Apple egy elhúzódó vizsgálatra számíthat, ráadásul egyáltalán nem biztos, hogy a vita végén neki majd igazat az ITC. Az ITC-nek számos joga van, így többek között megtilthatja a szabadalmakat sértő termékek Egyesült Államokba történő importját. A testület vizsgálati eljárásai átlagosan egy éven át tartanak. A Nemzetközi Kereskedelmi Bizottság így egy újabb frontot nyitott a tavalyi év eleje óta tartó szabadalmi háborúban, ami az Apple és a Microsoft, illetve a Google, a Samsung, a HTC és más konszernek között folyik.

A most vizsgált szabadalmak közül az egyik a mobil eszközök képernyőin való információ-megjelenítéssel kapcsolatos. A Google korábban a HTC segítségére sietett és több szabadalmat is eladott neki. Ezzel a lépéssel a Google közvetlenül is beavatkozott a konfliktusba, egyúttal jelezte: nem hagyja magukra a szövetségeseit. A szabadalmak eredetileg a Motorola, a Palm és más cégek tulajdonát képezték, de azokat megvásárolta a Google. A HTC nem véletlenül hangsúlyozta, hogy fizetett a szabadalmakért, igaz, a konkrét összeget nem nevezték meg.

Az Apple már korábban szabadalmi vitába keveredett a HTC-vel és a Nokiával, az első eljárás azonban az almás társaság szempontjából egyáltalán nem zárult jól, mivel a Nemzetközi Kereskedelmi Bizottság úgy ítélte meg, hogy az Apple szabadalmait a két piaci szereplő nem sértette meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Papichulo #21
  En ezt irtam:
  "A Motorola sohasem volt a vilag legertekesebb vallalata..."
  Erre ezt valaszoltad:
  "Áh nem, csak kábé ötven éven keresztül az 1920-as évektől kezdve!"

  "Definiáld mi az az "értékes"."

  Market cap.

  De ha nem vagy tisztaban vele, akkor mire es miert vaszoltal?
 • hdo #20
  Definiáld mi az az "értékes". Nem nekik volt a legtöbb lóvéjuk, de a telekommunikáció a béka segge alatt SEM lenne a mai napig, ha ők nem lettek volna!
 • Papichulo #19
  Persze. Es ha torvenyt sertettek, akkor meg is erdemlik a buntetest. En csak azt az extrem kijelentest kertem szamon, hogy a Motorola 50 even at a vilag legertekesebb cege lett volna.
 • Papichulo #18
  Es ez azt bizonyitana, hogy a vilag legertekesebb cege volt? Nem latom az osszefuggest.
 • Papichulo #17
  Es akkor mar csak tovabb kellett volna olvasni: "The name Motorola was adopted in 1930, and the word has been used as a trademark since the 1930s."

  Magyarul a 20as evekben nem volt motorola nevu ceg.

  Es akkor meg nagyon messze vagyunk onnan, hogy barmikor is a vilag legertekesebb cege lett volna. Nemhogy otven even keresztul.
 • hdo #16
  1929-ben ők szerelték fel az első rendőrautókat rádióval! Ennnyit ér a tudásod!
 • z3d #15
  Nem értem az offolást meg a magyarázkodást, meg az idegeskedést.
  Másik topciban is mondtad. A törvény akármilyen, be kell tartani. Sajna még a világ legdrágább vállalatának is. Ha az alma elqrta, és ez bizonyítható, viselni fogja szépen a következményeit.
 • cateran #14
  Mit makogsz? 1928-ban alapitottak....
  "1928 Founding of Company
  On September 25, 1928, Paul V. Galvin and his brother,
  Joseph, incorporated Motorola’s founding company—the
  Galvin Manufacturing Corporation—in Chicago, Illinois,
  USA"
 • Papichulo #13
  "Áh nem, csak kábé ötven éven keresztül az 1920-as évektől kezdve!"

  Annyira felhuztal ezzel a baromsaggal, hogy direkt utananeztem.
  SOHASEM volt a vilag legertekesebb cege a MOT. De - hogy meg nagyon hulyenek tunjel - meg csak nem is letezett Motorola nevu ceg az 1920-as evekben, nemhogy a legertekesebb legyen a vilagon.
 • hurkaur #12
  Latom vannak bajok :o)