HENT hírlevél

Negyven szabadalmat szerzett az Apple Kínában

Negyven szabadalmi bejelentésére kapott oltalmat Kínában az Apple. Az amerikai cég reményei szerint a szabadalmak a Kínában virágzó termékhamisítás elleni küzdelemben, és a más mobilkommunikációs cégekkel zajló jogvitáiban is előrelépést jelenthetnek.

Az International Business Times beszámolója szerint az amerikai Apple negyven találmányát szabadalmaztatta Kínában. Ezek főként mobilkészülékei felhasználó felületére, illetve beszédfunkcióira vonatkoznak, amelyek legtöbbje a cég legnépszerűbb termékei, az iPhone, iPad és Macbook Air készülékek esetében is alkalmazott megoldások. Az Apple szándékai szerint a megszerzett szabadalmak segítséget jelenthetnek a kínai termékhamisítás elleni küzdelemben, ugyanakkor felhasználhatóak a más mobilgyártókkal folytatott szabadalmi jogvitákban is.


Hamis iPhone telefonok

Az Apple jelenleg a Nemzetközi Kereskedelmi Kamara, illetve a Delaware-i bíróság előtt áll jogvitában a HTC készülékek gyártójával, míg a Samsung képviselőivel az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Hollandiában, Németországban, Japánban és Ausztráliában pereskednek egymással. Ez utóbbival zajló jogvita eredményeként a Samsung jelenleg nem értékesítheti Galaxy Tab készülékét Németországban, ugyanennek forgalmazását elhalasztotta Ausztráliában, míg okostelefonjai Hollandiában kerültek értékesítési tiltás alá. A Korea Times értesülése szerint a Samsung újabb eljárást készül indítani az Apple ellen. A koreai cég érvelése szerint ugyanis az Apple gyakorlatilag minden készülékében a Samsung szabadalmát képező vezeték nélküli hálózati technológiát használja.

Az Apple a Sanghajban található hivatalos Apple szaküzletek kialakítását és megjelenését is szellemi tulajdonjogi védelem alá helyezi, hogy a Kínában engedély nélkül működtetett, az Apple üzletek külső megjelenését lemásoló üzletek ellen eredményesen fel tudjon lépni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Papichulo #4
    Errol nem is tudtam. Pont most megyek Shanghai-ba, majd benezek ide is :)
  • Rotyoka #3
    Vicces hogy sokszor a kamu a jobb
  • a_n_d_r_e_w #2
    Jah, jo kerdes kinanak mi a fontosabb, a rengeteg dollarmilliard amiert az apple naluk gyartat, vagy a rengeteg dollarmillio/ard amit a fakemarketek hoznak. Vagy mindketto :D
  • item #1
    Széllel szembeni h...ozás.

    Shanghai-ban ott a nagy fake market is. Szóval elég érdekes ez a dolog.