Berta Sándor

Az interneten árulják a BUILD konferencián szétosztott táblagépeket

A Microsoft a BUILD konferencián összesen több mint 5000 tábla PC-t osztott szét a megjelent szakemberek és újságírók között. A készülékek közül több is felbukkant az eBay aukciós portálon.

A megvásárolható készülékek mindegyikét a Samsung gyártotta, kifejezetten a múlt héten megrendezett BUILD konferenciára. A Microsoft az eszközöket ingyen osztotta szét a megjelent vendégek között, akik közül úgy tűnik, hogy sokan nem akarták megtartani az ajándékot, hanem inkább értékesítik azt. Az érintett táblagépek gyakorlatilag teljesen megegyeznek a Samsung által a berlini Nemzetközi Híradástechnikai Kiállításon (IFA) bemutatott 7-es sorozatú, 11,6 collos képernyővel rendelkező modellekkel. A különbség csupán annyi, hogy a BUILD-re szállított változatokat ellátták egy NFC-modullal is. Az eBay rendszerében három készülék található, amelyek kezdőára 2000 dollár.


Az eBay Németországnál a BUILD egyik osztrák résztvevője árulja a Samsung Windows 8 Developer Tabletet, ennek bevezető ára 2000 euró. Az eszköz Super PLS kijelzővel rendelkezik, amelynek a felbontása 1366 x 768 képpont. Processzora egy Intel Core i5-2467M chip, amelynek két magja egyenként 1,6 GHz-es órajelen üzemel, ugyanakkor a TurboBoost funkcióval az órajelek 2,3 GHz-re emelhetők fel.

A tábla PC-t ellátták még 4 gigabájt DDR3-as RAM-mal, egy 64 gigabájtos SSD-meghajtóval, két integrált kamerával, egy GPS- és egy UMTS-modullal, továbbá microSD memóriakártya-bővítőhellyel és egy HDMI-porttal. A csomag részét képezi még egy Bluetooth-portra csatlakoztató billentyűzet is. A fejlesztői modell 13 mm vékony és a súlya 909 gramm. A Microsoft szerint ez a készülék ebben a formában sosem kerül majd a boltokba és kizárólag a Windows 8-as programok fejlesztőinek, illetve tesztelőinek készült.


A fejlesztői változat abban is különbözik a piacra kerülő modellektől, hogy az UEFI-t és a meghajtóprogramokat optimalizálták, ezáltal a készülék még gyorsabban indul el. A termékre feltelepítették a Windows 8 Developer Preview verzióját, valamint a Visual Studio 11 Express és az Expression Blend 5 fejlesztői szoftvereket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Vers #11
    ahogy olvastam 4 orat bir, viszont minimum 20 -szor gyorsabb mint vallami armos mocsok
    ha ez meg nem is erett meg a piacra, az intel ivy bridge processzorai hamarosan debutalnak , azok elhozzak a kanaant,
  • B0nFire #10
    909 gramm a tömege – ha már nem olvastad a cikket!
  • BrockSamson #9
    En most mar csak arra vagyok kivancsi milyen aksiidoket fognak produkalni ezek Core sorozatra epulo tablak. Mer nem sokat er az ember a WIN8-cal meg a 2,3 GHz-vel, ha 2 orat se bir a cucc, vagy ha 4 kilo mert akkora aksit passziroztak bele. Az Atom sem nagyon mukodott tabletekben.
  • DjDano #8
    Erős vas van benne, de 2000 dolcsit nem ér meg....
  • Szefmester #7
    Nos igen.. ez egy fejlesztői verzió és nem a divatmajmok tömegterméke...
  • 1sajat #6
    2000$ kezdőár? Egy picikét nekem drágának tűnik. Ennyire nem rossz a forint.
  • asdasdasd #5
    Ez most valami M$ vagy S$ reklám?
    Ki a fenét érdekel, hogy valaki eladja a dolgait az ebay-en...
  • Crane #4
    :) Na ja. Bár ha valakit a cége fizetett be, és a cégét képviselte, akkor az ajándékot nem ő, hanem a cége kapta. Tehát ilyen esetben elméletileg a táblagép az adott cég tulajdona. Az persze más kérdés, hogy ezzel a kutya se foglalkozik. :)
  • item #3
    Ez biztos,de gondolom sok olyan is van aki a saját cégét képviselte 1 személyben és leírta a költséget,most meg eladja a kütyüt,szal 2x jár jól.
  • Cat #2
    Szerintem egy ilyen konferenciára kevesen mennek saját pénzből, a cég fizette nekik.