Berta Sándor

Érkeznek a DDR3-as Radeon memóriák

Új területen jelenik meg az AMD: piacra dobta Radeon márkájú DDR3-as memóriáit. A cég alighanem arra számít, hogy a márkához hű vásárlók megveszik az új termékeket.

Japánban megjelentek a boltok polcain az első Radeon márkanévvel ellátott DDR3-as RAM-ok. Az új termékekről már néhány hete találhatók információk az AMD honlapján is, ennek ellenére a felbukkanásuk meglepte nem csak a piac szereplőit, de a vásárlókat is. A memóriákra az Akiba PC Watch figyelt fel és a lap munkatársai számos fotót készítettek róluk. Sőt megjelentettek egy CPU-Z képernyőképet is, amelyből kiderült, hogy az egyik modult az idei év 16. hetében, vagyis április közepén készítették.


Az AMD három különböző memóriamodult dob piacra. A Japánban felbukkant termékek az Entertainment sorozat tagjai és CL9-9-9 időzítésű DDR3-1333-as modulok. Emellett a vállalat megjelentet még egy ULTRA PRO Gaming és egy Enterprise sorozatot is. Előbbi modulok DDR3-1600-asok, időzítésük CL11-11-11. Mind a három sorozatban csak két gigabájtos modulok lesznek kaphatók. Ez is azt támasztja alá, hogy az AMD egyelőre nem számol komoly bevételekkel ezen a fronton, és sok függ a termékek fogadtatásától.


A bolt munkatársa azt mondta a lapnak, hogy a vásárlók gyorsan elkapkodták a RAM-okat, de egyelőre még nem tudja, hogy mikor érkezik az új szállítmány. Azonban nem vonatkozik rájuk AMD garancia és az is lehet, hogy csupán gyűjtőknek szánt darabokról volt szó. Utóbbi feltételezésnek azonban ellentmond, hogy a Radeon memóriák már Kanadában is felbukkantak. Az Ncix online boltjában 9,90 kanadai dollárért árulják a két gigabájtos modulokat. Az új termékek elsősorban azoknak az AMD fanatikusoknak lehetnek érdekesek, akik a processzor és a videokártya mellé Radeon RAM-ot is szeretnének venni. Bár, ha az üzlet beindul, lehet, hogy az AMD is meggondolja magát.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • rumkola #3
    kingston
  • tatish #2
    Ha jól számolok akkor az olyan 2000 forint körüli ár, ami úgy elég barátságos ahhoz képest hogy újdonság.
  • Sir Ny #1
    És ezeket ki gyártja? Az AMDnek nyilván nincsenek gyárai ( eladta őket ), tehát ezek csak AMD címkéjűek? Vagy ők tervezték(?) ezeket?