HENT hírlevél

Diákok figyelmeztetésére kötelezték a netes kalózt

100 óra közérdekű munkavégzés keretében fiataloknak kell előadást tartania a szerzői jogi kalózkodás következményeiről annak a férfinak, akit megjelenés előtt álló zenei albumok illegális terjesztésének vádjával ítélt el az amerikai bíróság.

A 29 éves Richard Franco Montejano-t Kanye West 2007-es albumának internetre történő feltöltéséért helyezték vád alá. Montejano egy megjelenés előtt álló zenei albumokat illegálisan terjesztő csoport tagjaként a Graduation című albumot egy héttel annak megjelenése előtt rakta fel a kalózoldalakra. A házkutatás során a férfi számítógépén több mint 27 ezer engedély nélkül birtokolt fájlt találtak a hatóságok.

A Beverly Hills Courier beszámolója szerint a férfi ügyében a napokban hozott ítéletet a bíróság. Montejano-t 3000 dollár pénzbüntetésre, két év felfüggesztett szabadságvesztésre és hat hónap házi őrizetre ítélte a testület, valamint 100 óra közérdekű munkavégzésre kötelezte. Utóbbi keretében előadásokat kell tartania azoknak, akiknek a bíró szerint "tudniuk kell, mit jelent szerzői jogok megsértése bűntettéért elítéltnek lenni". Montejano az előadásokat fiataloknak és iskolásoknak köteles megtartani.

Az Old School Classics vagy OSC néven futó kalózcsoport másik két tagját tavaly januárban ítélte el a bíróság. Esetükben három hónap letöltendő és két év felfüggesztett börtönbüntetésről határozott a testület. A csoport a megjelenés alatt álló zenékhez annak köszönhetően jutott hozzá, hogy ketten a Universal Music Group kiadványait gyártó cégnél dolgoztak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • bakagaijin #2
    SP-ben volt egy jelenet (weboldalukon fent van nyilvánosan), amikor Mr Mackey marihuánás cigarettát visz be az iskolába, hogy majd felismerjék ha valaki azt kínál nekik. A cigi persze eltűnik amikor Mr Mackey hátat fordít és ír valamit a táblára.

    Hmm... Elképzeltem ahogy bevisz egy ilyen albumot körbeadni, hogy felismerjék hogy néz ki. Kate West is baaad, mmmkay? If you listen to this you are baaad, mmkay :)
  • Nailyenugysincs #1
    ja mert pont a fiatalokat fogja érdekelni a szerzői jogvédelem.