Gyurkity Péter

Nokia 500 és HTC Vigor

A Nokia egy újabb Symbian okostelefonról rántotta le a leplet, amely ezúttal a középkategóriába érkezik, míg a HTC egy erősebb változattal egészíti ki kínálatát, legalábbis külső források szerint.

Kezdjük a sort a Nokiával, amely gőzerővel készül a Windows Phone 7 széleskörű alkalmazására, saját meglévő platformjának lecserélésére, ez azonban egyáltalán nem akadályozza meg őket abban, hogy néhány utolsó symbianos készüléket is bemutassanak, mielőtt végleg búcsút intenek a platformnak - némi MeeGo-val vegyítve a képet.


A Nokia 500 elkészültéről a hivatalos blogban számoltak be, ahol egyben hosszabb bejegyzés fejtegeti a számozás és a különböző készülékek elnevezésének új alapvetéseit. Ez utóbbi készülék a Symbian Anna nevű verziójára épül, 3,2 hüvelykes kapacitív érintőképernyővel (640 x 360 pixel felbontással), ezt pedig a cégnél elsőként egy 1 GHz-es chip egészíti ki, miközben a telefon mérete 111,3 x 53,8 x 14,1 mm, súlya pedig 93 gramm. A listán emellett HSDPA 14,4 Mbps támogatás, 5 megapixeles kamera, 2 GB-os belső tároló, microSD, WiFi, Bluetooth 2.1, A-GPS, FM rádió, valamint microUSB található. Az ár 150 euró lesz adó nélkül, a fekete előlapot pedig három eltérő színnel válthatjuk majd fel, amelyek szintén a csomag részeként érkeznek.


A Nokia N9 ezzel ellentétben MeeGo operációs rendszerrel jelenik meg, ez már egyértelműen csúcskategóriás változat, amelyről ugyan korábban mi is hírt adtunk, a gyártó azonban még mindig adós a hivatalos megjelenési dátummal. Itt a svájci Orange volt némi segítségünkre, hiszen saját oldalán szeptember 15-ét jelölte meg pontos dátumként, vagyis innentől kezdve várható a debütálás.

A HTC részéről a Vigor került külső tesztelők keze alá, akik saját méréseikből kiindulva tették közzé a fontosabb eredményeket, kiegészítve mindezt azzal, hogy a készülék 1280 x 720 pixel felbontású érintőképernyővel, 1,5 GHz-es (valószínűleg ikermagos) processzorral, valamint Adreno 220 grafikus vezérlővel jelenik majd meg. A méréseknél az Android 2.3.4 verziója szerepelt a telefonon.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • DjDano #11
    Csak 2 telót mondok Nokia X7 és Nokia N8 ezekben kis túlzással több egyediség van mint az összes többi gyártó telóiban együttvéve... De szerintem a Nokia C7, C6-01 vagy az alsóbb kategóriákból a X3-02 / C3-01 se szégyenkezhet dizájn terén.
  • tyuklepes #10
    Ezzel a Nokia-val semmi gond nincs azon kívül, hogy semmi egyedisége, vagy eredetisége nincs ...
  • Madve #9
    Nem, de micro usb meghibásodása szinte mindennapos. Pl SE-nél, samunál...
  • Madve #8
    Occó! Ötszáh! Vegye, vigye!
    Ha 150 euró akkor várhatóan szolgáltatónál a kártyás ára valahol max. 30 ezer környékén lesz. Szerintem ez nagyon barátságos ár ezért a hardverért, és azt sem kell elfelejteni, hogy ebben benne van egy jól használható teljes navi szoftver ingyenes frissítésekkel a készülék élete végéig. Szerintem mindenképpen versenyképes a kategóriájában...
  • Mp3Pintyo #7
    Elég vicces, hogy még a bemutató videóban is szaggat a Nokia :)
  • Griphons #6
    Kísértetiesen hasonlít az LG gt500-ra... nokia 500... hm...
  • MR007 #5
    Hallott már vki telónál HDMI meghibásodásról? Nekem most olyan van és lassan már egy hónapja várom hogy mondjanak vmit. Már megbántam hogy beadtam javítatni. És persze inkább nem írnám le milyen márka.
  • fergusonpapa #4
    alap böngészö nagyon gyenge náluk minnek kel még mutatni is a videoban ahhh

    a csaj a nem rossz :D
  • anubys1984 #3
    A megbízhatóságukról nem tudok személyes véleményt mondani, viszont külsőre tényleg elég elhibázottak. Ez viszont spec nekem nagyon tetszik, ráadásul a az ára is igazán baráti.
  • MR007 #2
    "nagyon nem megy nekik ez az érintőképernyős biznisz"

    És akkor ezzel azt akartad mondani, hogy a WP7.5 siralmas érintőkezeléssel fog kijönni másokhoz képest, vagy már jött ki Japánban? Ember, ha akarnának tudnának. Már tavaly szeptemberben volt nekik jó.