Berta Sándor

A PayPal bojkottjára szólít fel a Lulzsec és az Anonymous

A két csoport azt szeretné, ha az internetezők a jövőben alternatív online pénzügyi szolgáltatásokat keresnének és nem használnák a PayPalt. Az ok: túlzottan magas büntetésre számíthatnak azok az aktivisták, akik támadták a cég rendszerét.

"Minden olyan személyt, aki jelenleg a PayPalt használja, arra bátorítunk, hogy azonnal szüntessék meg számláikat és keressenek más, alternatív megoldásokat. Az első lépés ahhoz, hogy valóban szabadok legyünk az, ha nem bízunk meg egy olyan vállalatban, amely az Egyesült Államok kormányának nyomására befagyasztja a számlákat. A PayPal örömmel hagyja figyelmen kívül a törvényeket és ezért nem érdemlik meg az emberek bizalmát" - olvasható a felhívásban. A bojkottban részt vevőktől azt kérte a két csoport, hogy képekkel támasszák alá, hogy valóban megszüntették a számláikat, és a fotókat hozzák nyilvánosságra a közösségi oldalakon, ezzel másokat is ösztönözve az akcióban való részvételre.

"Az FBI-nak meg kell tanulnia, hogy komoly különbség van aközött, hogy valaki részt vesz egy a Low Orbit Cannon digitális ülősztrájkban, illetve aközött, aki egy fertőzött számítógépekből álló botnetet irányít. A különbségek ellenére mind a két dolgot pontosan ugyanakkora, 500 000 dolláros pénzbüntetéssel és 15 év börtönbüntetéssel sújtják. Egyszerűen megmondva: mi vagyunk a nép, akit undorítanak ezek az igazságtalanságok. Nem fogunk ülni és hagyni, hogy bármely kormány vagy cég belénk rúghasson. Nem félünk tőletek és ez olyasmi, amitől nektek kell félnetek. Nem mi vagyunk a terroristák, hanem ti vagytok azok" - üzente az Anonymous és a Lulzsec.

Az aktivisták szerint az FBI által idézett törvények egyszerűen nevetségesek, s a hivatalnak meg kell tanulnia megkülönböztetni egy digitális tiltakozást egy internetes bűncselekménytől. A két csoport kifogásolta azt is, hogy a PayPal a tavalyi decemberi blokád feloldása ellenére még mindig visszatartja a Wikileaks üzemeltetőinek szánt adományokat, holott a leleplező portál ellen semmilyen eljárás nem folyik és az ügyében jogerős bírósági ítélet sem született. A Lulzsec Twitter-bejegyzésében PayPal-alternatívaként szerepelt a MyBitCoin, a Liberty Reserve, a WebMoney, a Neteller és a Moneybookers.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Laza #8
    "Az ok: túlzottan magas büntetésre számíthatnak azok az aktivisták, akik támadták a cég rendszerét."

    Most támadták vagy nem támadták? Támadták ... lehet nem kellett volna támadni. Tisztában voltak a hatályos törvényekkel és jogszabályokkal, szóval tudták, hogy mit kockáztatnak ...
  • amitakartok #7
    "Egyszerűen megmondva: mi vagyunk a nép, akit undorítanak ezek az igazságtalanságok. (...) Nem mi vagyunk a terroristák, hanem ti vagytok azok"

    Na EZT kellene egyenesen az Obama képébe mondani nyílt adásban!!
  • Piszkos Fred #6
    Kapják be a janimat. Engem olyan szervezetek ne szólítsanak fel semmire, akik már legalább 2-3 helyről lopták el az accountadataimat. Döntsék el, hogy gyermeteg módon puszta kihívásból hackelgetnek, vagy tényleg komoly indítékaik vannak.
  • Palinko #5
    nekem betölt
  • FoodLFG #4
    Nekem nincs, de nem is lesz.
  • ProgServ #3
    Már nem is létezik az oldal.
  • Palinko #2
    nah ezért meg leszek most répázva meg törölve lesz, de nézzetek pár trükköt :)

    http://newhacksonly.blogspot.com/2011/07/bypass-any-paypal-with-simple_31.html

  • Etinger #1
    Tegyetek így!