Berta Sándor

PayPal - az USA-ban már kripto­valutákkal is lehet fizetni

Az ajánlat egyelőre csak a tengerentúlon érvényes.

A fizetési szolgáltató közleményben jelentette be, hogy az Amerikai Egyesült Államokban mostantól lehetővé teszi a virtuális fizetőeszközök használatát is. Dan Schulman, a társaság első embere rámutatott, hogy arra akarnak összpontosítani, hogy segítsék a digitális pénzek általános elfogadását, amelyre szükség van, mert világszerte egyre inkább elterjednek a digitális fizetések és a kriptovaluták. A kriptovalutákkal való vásárlás az üzletekben a következő fejezetet jelenti e megoldások elfogadásának történetében.

A konstrukció úgy működik, hogy az azt támogató kereskedők megkapják a hagyományos fizetőeszközöket, míg a PayPal átvállalja a digitális pénzek amerikai dollárra való átváltásának folyamatát és költségeit. A legnépszerűbb kriptovalutákkal (Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash, Litecoin) rendelkező ügyfelek a virtuális fizetőeszközeiket a jövőben átválthatják egy digitális PayPal-pénztárcában amerikai dollárra. Az ajánlatot a következő hónapokban 29 millió kereskedőre terjesztik ki.

Schulman hangsúlyozta, hogy az embereknek először lesz lehetőségük arra, hogy a digitális pénzüket ugyanolyan könnyen és egyszerűen használhassák, mint például a hitelkártyákat. A Visa szintén nemrég jelezte, hogy a jövőben elfogadja a rendszerében a USD Coin nevű kriptovalutával végrehajtott fizetéseket. A társaság is azzal indokolta a döntését, hogy világszerte egyre nagyobb a felhasználók részéről az igény a virtuális fizetőeszközök használatára. A Crypto.com lesz az első cég, amely tesztelni fogja a Visa kártyáinak új funkcióját.

A PayPal egyébként már tavaly októberben felhívta a figyelmet arra, hogy új funkcióval bővíti ki a meglévő szolgáltatását és megjelenik az eszköztárban a legnépszerűbb digitális pénzek kezelése, azok menedzselése, amit hamarosan a fizetések engedélyezése követ majd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Vanek úr #5
  Mondjuk én értettem az első komment ironikus hozzászólását, de azért pár gondolatébresztőnek szánt kérdést elengednék (a felvetett gondolataid alapján)...

  Szerinted miért állnak be a kriptók mögé a bankok, pénzintézetek, ...? Azért, mert le lehet húzni az embereket az 'átváltás' és társai költségekben, vagy mert hisznek az egész e-pénz dologban? A nagy nevű emberek miért állnak be mögé? Pénzt akarnak csinálni belőle (amíg még 'fújódik a lufi' - lásd: Musk bejelentését, miszerint vett bc-t, majd megugrott az ára; vagy a dogecoin-os megnyilvánulását (amikor pozitívat írt róla, felment az árfolyama, amikor negatívat, akkor meg lement)), vagy tényleg hisznek benne? Az NVIDIA tényleg támogatja a 'bányászatot', vagy azért ad ki 'bányász' kártyákat, hogy még több hasznot zsebeljen be a drágább, de butított GPU-ival? És ezek után az ilyen érdekcégek és érdekemberek mit fognak csinálni, ha elkezdene csökkenni az árfolyam?
  Szerinted mi lesz cirka 1 év múlva, amikor a bitcoin 'leáll', és nem osztanak ki több coint? A sok bányász fogja tovább is nyomni a bitcoin bányászatot (a drága ASIC gépekkel), vagy abbahagyja? Ha abbahagyják, vagyis kiesik a főszámlát számoló és ellenőrző gépek 99,99%-a, akkor a többi gépnek lesz elég hibatűrő és ellenőrző kapacitása, hogy ne lehessen megváltoztatni a főkönyvi számlát? Ha esetleg nem, akkor egy hacker általi számlába belenyúlás után mit fog tenni az összes befektető? És ha a befektetők menekülni kezdenek a pénztől, akkor mi fog az értékével történni?
  A végére pedig arra reagálnék egy pár kérdéssel, miszerint szerinted soha nem fog bezuhanni az értéke sehova: mi is történt pár évvel ezelőtt, amikor hasonló módon nem lehetett videokártyát venni, és nagyon megindult a kriptók árfolyama? Utána sem zuhant semmi sehová, amikor a befektetők kiszálltak és megpróbálták realizálni a nyereségüket? Vagy mégis? :)

  Vagyis a kriptók egyelőre semmi mások, mint egy spekulációs eszközök, amikkel a gazdagok azt csinálnak, amit akarnak, egészen addig, amíg értelmes nyereséget tudnak belőle kihozni. Egy idő után viszont a plafonon lévő szögek fognak az egésznek egy csúnya pofont adni (csak még senki nem tudja, hogy van ez a plafon). Aztán ha ez a 'nyereséges időszak' valami miatt megbomlik (pl.: befejeződik a 'pénzosztás', vagy valaki elkezdi rángatni a saját érdekei alapján az árfolyamot; esetleg elérik az előbb említett plafont), akkor a befektetők menekülni fognak (minél előbb ki akarnak majd szállni belőle, hogy ne nagyobb veszteséget könyveljenek el). Az semmire nem bizonyíték, és ígéret, hogy többen szállnak bele a most még épp lefölözhető haszonszerzésbe; hiszen ugyanúgy nem lesz mögötte semmilyen érték, ahogy most sincs. Csak egy virtuális valami, aminek most egyesek nagy értéket tulajdonítanak, ezért most ennyiért megy. Mint a holland tulipánok - csak ott volt valami a másik oldalon: a tulipán; amit utána is el lehetett adni. Itt nincs semmi. Csak egy biankó csekk, ami lehet, hogy amikor be akarod váltani, már nem ér semmit sem. És az a baj, hogy az emberek a múlt példáiból sem akarnak tanulni. Újra és újra beleesnek ugyanabba a verembe, mert a hirtelen meggazdagodás reménye beleviszi őket. Csak arra nem gondolnak, hogy nem mindenki fog meggazdagodni, hiszen valakiknek fizetni is kell majd a végén a gazdagodók pénzét.

  De egyébként meg ki vagyok én, hogy bárkinek megmondjam, hogy mit csináljon? Mindenki abban hisz, amiben akar; és azt tesz, amit akar. Csak jó lenne, ha gondolkodna előtte, és nem a 'megmondóemberek' után menne. Vagy csak tanulmányozza a történelmet, és próbálja ugyanazokat a hibákat nem elkövetni, amit az őseink már megtettek egyszer (vagy többször).
 • zola2000 #4
  Nem tűnt fel az idézőjel és a :) ?
 • Relixo #3
  Vedd már észre már te is meg sokan mások is,hogy ez nem a "szokásos" kripto hányás láz! Bankok,multik,pénzes "nagynevű" emberek sorakoztak mostanra már a bitcoin mögé, ez nem fog kipukkadni még 2-3 évig.
  És utána is csak egy lassabb leépülés vagyis inkább stagnálás lesz belőle. Bezuhanni már sose fog! Az meg,hogy esik 5-10%-t az semmi nézd meg mennyi ma 1 bitcoin értéke és rájössz magad is.
  Szóval aki arra vár,hogy bezuhan annak elárulom ő fog előbb bezuhanni egy árokba mintsem a kriptohányások veszítsenek az értékükből mint régen.

  Nvidia is beállt mögéjük hivatalosan is támogatja a kripto bányászatot. Már kifejezetten számukra gyártanak/terveznek kártyákat, nem mintha ez meggátolná,hogy felvásárolják az összes létező "gamer" kártyát ezzel garantálva a piac szétcseszését.
  Utoljára szerkesztette: Relixo, 2021.04.01. 22:25:22
 • nlght #2
  Van rá esély, de napról-napra kevesebb.
  Múltkor olvastam, hogy minden 3. amerikai, pénzügyi cég vett már bitcoint legalább egyszer.
  A 2017-es hullám teljesen más volt, nem volt ennyi támogatás akkor se állami, se a pénzügyi szektor, se a kisbefektetők részéről.
  Azóta az altcoinok is nagyot fejlődtek, még néhány év és tényleg bekerülhet a mainstream köztudatba egy világpénz, majd elterjedhet.

  Olyan a helyzet mint a 90-es években a zeneiparban, amikor megjelent a Napster és a
  többi platform. A nagy kiadók ellenezték és hosszú évekig foggal-körömmel harcoltak ellene, majd beálltak a sorba inkább. Azóta van Spotify és társai, már nem kell megvenni 30 dollárért egy albumot, amin van egy sláger és 9 töltelék zene.

  A bankárok úgy látszik értelmesebbek, nekik elég volt cirka 10 év, hogy rájöjjenek, hogy itt már nem tudják visszalapátolni a szart a lóba. A múltkor a Visa és Deutsch Bank állt be a sorba, most a Paypal.
 • zola2000 #1
  "mikor pukkan már ki ez a lufi" :)
  Utoljára szerkesztette: zola2000, 2021.04.01. 01:34:35